Tratament Afectiuni Cutanate

Tratament Afectiuni Cutanate | Clinica Ana, Cluj Napoca. Chirurgia dermatologica reprezinta tratamentul chirurgical al afectiunilor cutanate
tratamentul chirurgical afectiuni cutanate

Chirurgia dermatologica reprezinta tratamentul chirurgical al afectiunilor cutanate sau de pe mucoase. Afla care sunt leziunile cutanate care se pot trata chirurgical si care sunt procedurile utilizate.

Tratamentul chirurgical

Afectiunile cutanate cel mai frecvent intalnite si care pot beneficia de tratament chirurgical sunt :

Tratamentul

Leziunilor precanceroase si canceroase

Daca anumite leziuni cutanate sunt excizate din ratiuni de ordin estetic, din cauza localizarii sau a traumatizarii repetate (papiloame, fibroame moi, nevi dermali, nevi melanocitari, keratoze seboreice, angioame) altele însa ajung la excizie din cauza inflamatiilor sau infectiilor (chiste, granulom piogen).

Pentru majoritatea leziunilor precanceroase si mai ales pentru cancerele cutanate tratamentul chirurgical este cel mai eficient mijloc terapeutic, oferind cele mai bune rate de vindecare.

Amânarea exciziei unei leziuni precanceroase sau a unui cancer cutanat poate avea consecinte foarte grave pentru sanatatea pacientului!

Evolutia spre forme avansate de cancer cutanat obliga la interventii chirugicale mult mai complicate si cu defecte estetice majore iar în cazul carcinomului spinocelular si mai ales al melanomului, tratamentul tardiv implica riscul metastazarii (diseminarii) cancerului în organism, cu rate de supravietuire reduse!

ATENTIE!

Diagnosticul prezumtiv de leziune precanceroasa- nev melanocitar (alunita) atipic sau de melanom malign si decizia de excizie a unei leziuni pigmentare cutanate trebuie sa apartina medicului dermatovenerolog!

Prin examinarea atenta a leziunii utilizând aparatul numit dermatoscop (dermatoscopie) medicul poate ridica suspiciunea unei evolutii spre malignizare (cancerizare) si recomanda excizia leziunii cu examinarea ei într-un serviciu histopatologic – singura examinare care poate pune diagnosticul de certitudine al unei leziuni cancerigene.

Metode folosite pentru tratamentul chirugical al afectiunilor cutanate

Procedurile chirurgicale utilizate in tratamentul leziunilor cutanate cuprind:

Incizie si drenaj – pentru furuncule, abcese, chiste;

Excizia simpla si shave excizia – recomandate leziunilor superficiale pediculate sau proeminente;

Recuperarea postinterventie poate fi imediata, în cazul exciziei simple iar vindecarea plagii operatorii poate dura între 7 si 14 zile în cazul electrocauterizarii si al exciziilor cu sutura.
Tratamentul postoperator si pansarea plagii se pot face inclusiv de catre pacient la domiciliu, respectând indicatiile medicului.
Prin intermediul clinicilor partenere puteti beneficia de diagnosticul si tratamentul chirurgical al oricarei leziuni cutanate utilizând aparatura de specialitate de ultima generatie!

Te asteptam cu drag la clinica Ana pentru consultatii de dermatovenerologie si chirugie plastica, estetica si recuperatorie!

Daca doresti o consultatie online pe dermatovenerologie acceseaza formularul de consultatie online de pe site!

Marturii

Un profesionist desăvârșit. Multă sănătate!

  Florentina Nastase

  Cel mai bun medic dermatolog întâlnit de mine in aceasta viața !!

   Loredana Boca

   Eu și sotul meu suntem foarte incantați ca l-am cunoscut pe domnul doctor Ilonca. Îl recomandam cu toată sinceritatea ! A dat dovada de profesionalism, promptitudine, multa răbdare... Merita tot respectul ! Va mulțumim, domnule doctor!

    Iulia Satmari

    Un medic de excepție,va mulțumim că ați rezolvat problema fiului meu,Recomand cu încredere!

     Monica Ţunea

     Un om adevarat. Un profesionist desăvârşit.

      Constantin Dragan

      Sfaturi foarte utile! Recomand!

       Lukacs Timea

       Sfaturi folositoare! Mulțumim pentru tot ajutorul acordat!

        Georgiana Miclaus

        Mulțumesc pentru ajutor. Recomand cu încredere !

         Alina Elena

         Un profesionist.......desăvârșit cu mare caracter !!!!!

          Alin Calianu

          Medic de exceptie!

           Mihai Mih

           Va multumesc ! Am primit raspunsul dvs intr-un timp destul de scurt, iar informațiile mi-au fost de ajutor, întru cât, conform sfaturilor dvs urmez un tratament, iar rezultatele sunt vizibil favorabile încă din prima zi.

            Ioana Olariu

            Va multumesc frumos pentru raspunsurile la intrebarile mele. Sunteti un om de nota 10... recomand cu incredere.

             Denisa Alexandra

             Bună ziua! Domnul Doctor Adrian Ilonca mi-a răspuns la întrebările adresate si au fost destule , m-a lămurit in legătura cu afectiunea mea,mi-a dat soluții in vederea vindecării, îl voi recomanda și altor persoane deoarece dă dovadă de înalt profesionalism. Va mulțumesc domnule doctor si va doresc multă sănătate!

              Grigorie Dan

              Bună ziua!Domnul Doctor Adrian Ionica mi-a răspuns imediat la întrebările adresate,mi-a oferit soluții referitoare la afecțiunea mea de acea îl voi recomanda și altor persoane pentru-că dă dovadă de profesionalism. Mulțumesc mult domnule doctor mi-ați fost de un real folos!

               Ion Raicu
               Ion Raicu

               Designation

               0/5 (0 Reviews)