NEGI GENITALI
De ce sunt cea mai raspandita boala cu transmitere sexuala

Condiloamele acuminate (cunoscute popular si sub denumirea de negi genitali) au devenit afectiunea venerologica (boala cu transmitere sexuala) cea mai frecventa depasind infectiile bacteriene cu transmitere sexuala (chlamydia si gonorea).

Citind mai departe afli de ce au ajuns atat de raspandite si cum sa te feresti de aceasta afectiune.


Negi Genitali

De ce sunt asa frecventi negii genitali?

Intre 30 si 50% din adultii activi sexual sunt purtatori de virusi papiloma, virusurile care produc negi genitali. Doar 1-2% dintre acestia prezinta leziuni clinice de condiloame.

Unul din motivele principale a frecventei ridicate a infectiei este acela ca infectia cu virusul papiloma, agentul infectios care cauzeaza condiloamele, se transmite chiar si in conditiile utilizarii masurilor de protectie contra bolilor cu transmitere sexuala (prezervative).

De ce? Leziunile de condiloame pot fi prezente nu numai pe organele genitale, dar si pe pielea din zona inghinala (deasupra organelor genitale), in regiunea perineala(in jurul organelor genitale) si in regiunea perianala.

Leziunile de condiloame sunt contagioase si prin frecarea din timpul actului sexual pot aparea mici leziuni pe piele, care reprezinta poarta de intrare pentru virusul papiloma.

Uneori infectia se transmite chiar si in lipsa unor leziuni evidente.