Cum sa te feresti de infectiile bacteriene cu transmitere sexuala

In acest articol vom vorbi despre infectiile bacteriene cu transmitere sexuala. Vei afla despre cauzele si manifestarile acestora si foarte important cum sa previi si sa tratezi aceste infectii.


Infectii Bacteriene cu Transmitere Sexuala

Urmeaza sa revin in articolele urmatoare cu detalii legate de infectiile virale, micotice (ciuperci) si parazitare transmise prin contact sexual.

Articole recente

Categorii

Care sunt infectiile bacteriene cu transmitere sexuala?

Sunt infectiile date de diverse bacterii (microbi):

Cu forme asimptomatice, forme acute cu scurgeri uretrale sau vaginale si disconfort (usturime).

Sau forme cronice cu afectarea organelor genitale (testicole, ovare, trompe uterine) si complicatii – boala inflamatorie pelvina, prostatita cronica, sterilitate.

Similara cu infectia cu chlamydia si cu aceleasi complicatii cu mentiunea ca formele acute au simptomatologie mai severa (usturimi intense la urinare, scurgeri colorate cu miros neplacut).

In majoritatea cazurilor asimptomatice. In forme acute au manifestari mai usoare decat chlamydia si gonoreea, dar se pot croniciza cu afectarea altor organe si pot favoriza aparitia litiazei renale(pietre la rinichi) si a infertilitatii.

Asimptomatica la barbati, la femei poate produce  vaginite cu scurgeri, secretii si miros neplacut.

Infectie data de Treponema pallidum – manifestata initial prin sancrul primar (o ulceratie nedureroasa) care apare la locul inocularii.

Netratat trece in stadiul de sifilis secundar cu aparitia de leziuni pe piele(sifilidele), iar in lipsa tratamentului  evolueaza  spre sifilis tertiar cu distrugerea  organelor interne si a sistemului nervos.

Rar la noi, e specific  regiunilor tropicale si e dat de infectia cu Calymmatobacterium granulomatis.

Rara, data de infectia cu anumite subtipuri de Chlamydia trachomatis, cu umflarea si abcedarea ganglionilor limfatici inghinali.

Este rar, specific  zonelor tropicale, dat de infectia cu Haemophilus Ducreyi, cu aparitia unei ulceratii dureroase la nivelul organelor genitale sau perigenital.

Cand trebuie sa ai motive de ingrijorare pentru o infectie cu transmitere pe cale sexuala?

Practic, dupa orice fel de contact sexual (normal, oral sau anal) neprotejat , cu un parte