Excizie formațiuni cutanate și subcutanate

Excizie formațiuni cutanate și subcutanate
Excizie formațiuni cutanate și subcutanate Clinica Ana Cluj

Formațiunile cutanate și subcutanate sunt creșteri anormale ale pielii și țesutului subiacent, care pot apărea pe orice parte a corpului. Acestea pot varia în dimensiune, formă și aspect și pot fi cauzate de o serie de factori, inclusiv ereditate, expunere excesivă la soare, infecții sau dezechilibre hormonale.

Tipuri de formațiuni cutanate și subcutanate

În funcție de caracteristicile lor, există mai multe tipuri comune de formațiuni cutanate și subcutanate, pe care le putem trata eficient la Clinica Ana. Acestea includ:

Cum se desfășoară excizia?

Cum se desfășoară excizia?

Excizie formațiuni cutanate și subcutanate

Excizia formațiunilor cutanate și subcutanate este un procedeu chirurgical sigur și eficient, care poate fi efectuat de echipa noastră de medici dermatologi specialiști în acest tip de intervenții. Înainte de intervenție, vei beneficia de o consultatie preoperatorie, în cadrul căreia medicul va evalua formațiunea și îți va explica procedura în detaliu.

În timpul intervenției, zona înconjurătoare va fi curățată și anestezia locală va fi administrată pentru a minimiza orice disconfort. Apoi, medicul va exciza formațiunea cu precizie, urmărind să obțină un rezultat estetic optim și să minimizeze șansele de recidivă. În funcție de caz, se poate aplica sutură sau se pot folosi alte tehnici de închidere.

ATENTIE!

Diagnosticul prezumtiv de leziune precanceroasa- nev melanocitar (alunita) atipic sau de melanom malign si decizia de excizie a unei leziuni pigmentare cutanate trebuie sa apartina medicului dermatovenerolog!

În ce constă recuperarea?

După excizie formatiuni cutanate sau excizie formatiuni subcutanate, medicul îți va oferi instrucțiuni detaliate pentru îngrijirea și monitorizarea zonei operate. Este normal să apară o umflătură ușoară și roșeață în zona intervenției, dar aceste simptome ar trebui să dispară treptat în câteva zile. În funcție de dimensiunea și localizarea formațiunii excizate, poate fi necesară aplicarea unui pansament sau a unor benzi sterile pentru a proteja zona și a favoriza vindecarea. De asemenea, uneori este posibil să ți se prescrie medicație, precum medicamente pentru durere, sau antibiotice, dacă este vorba de o infecție. 

Este important să respecți indicațiile medicului și să eviți expunerea excesivă la soare sau traumatismele în zona excizată. De asemenea, medicul îți va oferi informații despre eventualele restricții privind activitățile fizice intense sau utilizarea anumitor produse cosmetice în perioada de recuperare.

În cazul în care s-a efectuat o biopsie a formațiunii excizate, rezultatele vor fi disponibile în câteva zile sau săptămâni, în funcție de laboratorul utilizat. Medicul va discuta cu tine rezultatele și va stabili dacă este necesară continuarea investigațiilor sau un plan de tratament suplimentar.

La Clinica Ana, ne angajăm să îți oferim o experiență sigură și confortabilă în timpul exciziei formațiunilor cutanate și subcutanate.
Echipa noastră de medici dermatologi și personal medical specializat este dedicată să-ți ofere cele mai bune rezultate estetice și să asigure sănătatea pielii tale.
Contactează-ne pentru o programare și hai să găsim soluția potrivită pentru tine. 

Incizie si drenaj – pentru furuncule, abcese, chiste;

Excizia simpla si shave excizia – recomandate leziunilor superficiale pediculate sau proeminente;

Recuperarea postinterventie poate fi imediata, în cazul exciziei simple iar vindecarea plagii operatorii poate dura între 7 si 14 zile în cazul electrocauterizarii si al exciziilor cu sutura.
Tratamentul postoperator si pansarea plagii se pot face inclusiv de catre pacient la domiciliu, respectând indicatiile medicului.
Prin intermediul clinicilor partenere puteti beneficia de diagnosticul si tratamentul chirurgical al oricarei leziuni cutanate utilizând aparatura de specialitate de ultima generatie!

Te asteptam cu drag la clinica Ana pentru consultatii de dermatovenerologie si chirugie plastica, estetica si recuperatorie!

Daca doresti o consultatie online pe dermatovenerologie acceseaza formularul de consultatie online de pe site!

Marturii

Un profesionist desăvârșit. Multă sănătate!

  Florentina Nastase

  Cel mai bun medic dermatolog întâlnit de mine in aceasta viața !!

   Loredana Boca

   Eu și sotul meu suntem foarte incantați ca l-am cunoscut pe domnul doctor Ilonca. Îl recomandam cu toată sinceritatea ! A dat dovada de profesionalism, promptitudine, multa răbdare... Merita tot respectul ! Va mulțumim, domnule doctor!

    Iulia Satmari

    Un medic de excepție,va mulțumim că ați rezolvat problema fiului meu,Recomand cu încredere!

     Monica Ţunea

     Un om adevarat. Un profesionist desăvârşit.

      Constantin Dragan

      Sfaturi foarte utile! Recomand!

       Lukacs Timea

       Sfaturi folositoare! Mulțumim pentru tot ajutorul acordat!

        Georgiana Miclaus

        Mulțumesc pentru ajutor. Recomand cu încredere !

         Alina Elena

         Un profesionist.......desăvârșit cu mare caracter !!!!!

          Alin Calianu

          Medic de exceptie!

           Mihai Mih

           Va multumesc ! Am primit raspunsul dvs intr-un timp destul de scurt, iar informațiile mi-au fost de ajutor, întru cât, conform sfaturilor dvs urmez un tratament, iar rezultatele sunt vizibil favorabile încă din prima zi.

            Ioana Olariu

            Va multumesc frumos pentru raspunsurile la intrebarile mele. Sunteti un om de nota 10... recomand cu incredere.

             Denisa Alexandra

             Bună ziua! Domnul Doctor Adrian Ilonca mi-a răspuns la întrebările adresate si au fost destule , m-a lămurit in legătura cu afectiunea mea,mi-a dat soluții in vederea vindecării, îl voi recomanda și altor persoane deoarece dă dovadă de înalt profesionalism. Va mulțumesc domnule doctor si va doresc multă sănătate!

              Grigorie Dan

              Bună ziua!Domnul Doctor Adrian Ionica mi-a răspuns imediat la întrebările adresate,mi-a oferit soluții referitoare la afecțiunea mea de acea îl voi recomanda și altor persoane pentru-că dă dovadă de profesionalism. Mulțumesc mult domnule doctor mi-ați fost de un real folos!

               Ion Raicu
               Ion Raicu

               Designation