Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica

Tratamentul ridurilor cu BOTOX

Despre Botox

Procedura dermatologică modernă și rapidă

BOTOX-ul este un ingredient minune care a devenit arma celebrităților împotriva îmbătrânirii în anii ‘90, când a apărut trend-ul ”BOTOX is the new black”. Americanii au fost cei care i-au pus eticheta de “lunchtime procedure” pentru că este genul de intervenție pe care o faci în cinci minute, în pauza de prânz.

Tratamentul ridurilor cu BOTOX este accesibil oricui și multe persoane apelează la procedura non-invazivă de injectare cu BOTOX pentru a șterge câțiva ani de pe chip.

Ce este mai exact

BOTOX?

Injectare Toxina Botulinica

Toxina botulinică, denumită și BOTOX, produce o relaxare musculară în zona injectată, provocând dispariția sau ameliorarea ridurilor și, cel mai important, previne apariția formării de noi riduri, astfel prevenind îmbătrânirea pielii.

Atunci când este corect utilizat, prin injectarea lui de către specialiști, tratamentul duce la un rezultat cu un aspect natural și o față luminoasă și relaxată! Există acest mit că după tratamentul BOTOX o să ai un chip lipsit de emoții, dar acest lucru nu se va întâmpla, mai ales dacă alegi să faci acest tratament la Clinica Ana!

După o anumită vârstă, încep să apară așa numitele riduri dinamice, adică ridurile de expresie. Persoanele care se încruntă mult vor avea riduri între sprâncene, cele care râd mult vor avea riduri în jurul ochilor și gurii, iar cele care se miră mult, pe frunte. 

Cel mai adesea, toxina botulinică se folosește pentru următoarele riduri:

 • ridurile orizontale din zona frunții;
 • ridurile dintre sprâncene care dau aspectul încruntat (zona glabelară);
 • ridurile de la coada ochilor (laba gâștii).

Pentru rezultate și mai bune în ceea ce presupune rejuvenarea facială, putem recomanda îmbinarea mai multor proceduri, cum ar fi și injectarea cu acid hialuronic.

Tratamentul cu injecții BOTOX este o procedură simplă și sigură. Toxina botulinică se va injecta cu un ac fin în zonele dorite. În funcție de aria tratată sunt necesare între 4 – 10 injecții. Deoarece acul este fin și se injectează o cantitate mică de toxină botulinică, durerea este minoră. Nu este necesară anestezia locală și nici internare, deci îți poți relua imediat activitatea. Poți chiar să conduci mașina! Totuși, dacă ți-e teamă de durere, să știi că se va aplica o cremă anestezică, astfel încât nu vei simți nimic. 

La Clinica Ana, tratamentul cosmetic cu toxină botulinică este foarte avantajos prin faptul că nu exista nicio perioadă de recuperare a pacientului ce a urmat tratamentul, iar toată procedura durează 15 – 20 de minute.

După procedură, este important să ții capul ridicat (să nu te apleci și să nu te așezi orizontal) timp de 4-6 ore. De asemenea, evită masarea sau atingerea zonei tratate pentru a evita migrarea substanței.

Deși reacțiile adverse sunt rare, mai ales dacă procedura este efectuată de un specialist, trebuie să știi că poți experimenta următoarele simptome:

 • durere și înroșirea zonei injectate;
 • dureri de cap;
 • simptome asemănătoare gripei;
 • greață.
toxina botulinica riduri

Despre Botox

Rezultate

BOTOX-ul începe să-și facă efectul în 24 de ore de la administrare. Rezultatele se pot vedea după 7 – 14 zile pe baza unor poze comparative realizate înainte și după tratament. Datorită mecanismului său de acțiune, efectul toxinei botulinice durează între 3 și 6 luni, fiind influențat de diluție, locul în care se injectează și toleranța individual. Oricum, rezultatele pot varia de la persoană la persoană, în funcție de tipurile și mărimea ridurilor, dar și de sănătatea și fermitatea pielii. 

După o perioadă, tratamentul cu BOTOX trebuie reluat, iar efectul tratamentului durează mai mult de fiecare dată, rezultatele fiind tot mai bune. Pentru un efect constant sunt necesare aproximativ 2 – 3 injectări pe parcursul unui an.

Te așteptăm la clinica noastră pentru a avea rezultate peste așteptările tale pentru tratament riduri

Te asteptam cu drag la clinica Ana pentru consultatii de dermatovenerologie si chirugie plastica, estetica si recuperatorie!

Daca doresti o consultatie online pe dermatovenerologie acceseaza formularul de consultatie online de pe site!

Marturii

Un profesionist desăvârșit. Multă sănătate!

  Florentina Nastase

  Cel mai bun medic dermatolog întâlnit de mine in aceasta viața !!

   Loredana Boca

   Eu și sotul meu suntem foarte incantați ca l-am cunoscut pe domnul doctor Ilonca. Îl recomandam cu toată sinceritatea ! A dat dovada de profesionalism, promptitudine, multa răbdare... Merita tot respectul ! Va mulțumim, domnule doctor!

    Iulia Satmari

    Un medic de excepție,va mulțumim că ați rezolvat problema fiului meu,Recomand cu încredere!

     Monica Ţunea

     Un om adevarat. Un profesionist desăvârşit.

      Constantin Dragan

      Sfaturi foarte utile! Recomand!

       Lukacs Timea

       Sfaturi folositoare! Mulțumim pentru tot ajutorul acordat!

        Georgiana Miclaus

        Mulțumesc pentru ajutor. Recomand cu încredere !

         Alina Elena

         Un profesionist.......desăvârșit cu mare caracter !!!!!

          Alin Calianu

          Medic de exceptie!

           Mihai Mih

           Va multumesc ! Am primit raspunsul dvs intr-un timp destul de scurt, iar informațiile mi-au fost de ajutor, întru cât, conform sfaturilor dvs urmez un tratament, iar rezultatele sunt vizibil favorabile încă din prima zi.

            Ioana Olariu

            Va multumesc frumos pentru raspunsurile la intrebarile mele. Sunteti un om de nota 10... recomand cu incredere.

             Denisa Alexandra

             Bună ziua! Domnul Doctor Adrian Ilonca mi-a răspuns la întrebările adresate si au fost destule , m-a lămurit in legătura cu afectiunea mea,mi-a dat soluții in vederea vindecării, îl voi recomanda și altor persoane deoarece dă dovadă de înalt profesionalism. Va mulțumesc domnule doctor si va doresc multă sănătate!

              Grigorie Dan

              Bună ziua!Domnul Doctor Adrian Ionica mi-a răspuns imediat la întrebările adresate,mi-a oferit soluții referitoare la afecțiunea mea de acea îl voi recomanda și altor persoane pentru-că dă dovadă de profesionalism. Mulțumesc mult domnule doctor mi-ați fost de un real folos!

               Ion Raicu
               Ion Raicu

               Designation