Acasa>>Intrebari Dermatologie>>Pete Rozalii pe Piele

Pete Rozalii pe Piele

I: Buna seara,

Ma confrunt de doi ani cu o problema, pete rozalii pe piele, pe care , aparent, nu am considerat-o neaparat o problema in stadiul initial.

A inceput totul, brusc, fara vreo explicatie. Imi apareau cateodata pete pe piele, mici, rozalii, in diferite forme, fiind usor umflate si cu prurit prezent. Apar in diferite parti ale corpului si dispar in maxim 5 minute de la aparitie.

In ultimul timp, insa, pruritul este inca prezent, dispar la fel de repede, insa se intind pe o suprafata mai mare atunci cand apar. Mi se intampla mult mai des, spontan, nemotivat, in orice parte a zilei, insa am observat ca sunt momente in care apar cand am o stare emotionala incarcata sau chiar si cand sunt atinsa sau stransa de piele.

As fi foarte recunoascatoare daca as afla ce este si cum anume pot rezolva aceasta problema.

Va multumesc mult!

pete rozalii

R:

Buna ziua,

Din ce imi descrieti poate fi vorba de o urticarie la presiune asociata unei forme de urticarie cronica.

Avand in vedere vechimea ar fi recomandat sa faceti cateva investigatii pentru o posibila cauza. Dar trebuie sa stiti ca in 50% din cazuri o urticarie cronica poate sa nu aiba o cauza decelabila.

Tratamentul se face cu antihistaminice pe termen lung. Daca doriti recomandari legate de analize puteti folosi servicul de consultanta online de pe site sau apelati la un consult dermatologic.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca


Intreaba si Tu Medicul Dermatolog

Din aceasi categorie


Pata Maronie Mana

Pata Maronie Mana I: Bună seara! Aș dori să-mi spuneți, dacă se poate, o părere cu privire la pata maronie apărută pe mână (am [...]

Coji pe Frunte

Coji pe Frunte I: Bună ziua! Mi-au aparut niste coji pe frunte, va trimit imagine. Va multumesc! R: Buna ziua, Sunt 2 situatii [...]

Piele Uscata Bebelus

Piele Uscata Bebelus I: Bună ziua! Sunt mama unui bebeluş (băiețel) născut acum 3 luni prin cezariană, la 38 săptămâni de la ultimul C.M, dar [...]