pete rozalii

Pete Rozalii pe Piele

I: Buna seara,

Ma confrunt de doi ani cu o problema, pete rozalii pe piele, pe care , aparent, nu am considerat-o neaparat o problema in stadiul initial.

A inceput totul, brusc, fara vreo explicatie. Imi apareau cateodata pete pe piele, mici, rozalii, in diferite forme, fiind usor umflate si cu prurit prezent. Apar in diferite parti ale corpului si dispar in maxim 5 minute de la aparitie.

In ultimul timp, insa, pruritul este inca prezent, dispar la fel de repede, insa se intind pe o suprafata mai mare atunci cand apar. Mi se intampla mult mai des, spontan, nemotivat, in orice parte a zilei, insa am observat ca sunt momente in care apar cand am o stare emotionala incarcata sau chiar si cand sunt atinsa sau stransa de piele.

As fi foarte recunoascatoare daca as afla ce este si cum anume pot rezolva aceasta problema.

Va multumesc mult!

 

R:

Buna ziua,

Din ce imi descrieti poate fi vorba de o urticarie la presiune asociata unei forme de urticarie cronica.

Avand in vedere vechimea ar fi recomandat sa faceti cateva investigatii pentru o posibila cauza. Dar trebuie sa stiti ca in 50% din cazuri o urticarie cronica poate sa nu aiba o cauza decelabila.

Tratamentul se face cu antihistaminice pe termen lung. Daca doriti recomandari legate de analize puteti folosi servicul de consultanta online de pe site sau apelati la un consult dermatologic.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii

Social Media

Citeste si articolele