>>>>Bubite pe Corp

Bubite pe Corp

I: Buna ziua

De 4 zile mi-au aparut niste bubite pe corp. Mai intai pe maini si in timp ele au continuat sa apara si pe picioare, genunchi sub brat.

Pe palme,talpi si degete sunt sub forma unor basicute cu lichid grupate si tari (rar ma manaca). Mancarimea se accentueaza doar daca ma scarpin in rest e suportabil.

Doctorul de familie mi-a zis ca am o urticarie iar pe maini o dishidroza. Ca urmare mi-a recomandat unguent elocom pt maini, xyzal si o emulsie mentolata.

Pe brate au mai disparut lasand un aspect de piele uscata.

Mi-am facut programare la dermatolog undeva la jumatatea lui iulie. Pana atunci vreau sa stiu daca e necesar un control de urgenta la dermatolog raportat la ceea ce vedeti in poze si din descriere.

Multumesc

bubite degete

R:

Buna ziua, eruptia de pe degete este intra-devar o dishidroza.

Daca raspunde la Elocom este ok, daca nu se pot folosi si unguente mai puternice. Nu este o urgenta.

Cauzele pot fi variate – alergie la metale, o reactie alergica la distanta data de o micoza la picioare sau fara o cauza anume – idiopatica (50% din cazuri).

Urticaria v-a raspunde la tratament cu antihistaminice.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca


Din aceasi categorie


Afectiune Piele

Afectiune Piele I: Buna ziua, De ceva vreme mi-au aparut in diverse parti ale corpului niste bubite rosii, uscacioase la atingere, care mananca si [...]

Bube Dulci

Bube Dulci I: Am fost cu fetița de 6 anișori la medici la Deva și mi s-a spus ca e un simplu herpes, iar [...]

Psoriazis Vulgar

Psoriazis Vulgar I: Buna ziua Dl.Doctor, Ma scuzați de deranj. As dori daca imi puteți spune, o sa va trimit o poza ce este. Mi-au [...]

2018-12-03T17:32:02+03:00decembrie 3, 2018|Intrebari Dermatologie|