Mancarime Piele

I: Va rog daca se poate sa ma ajutați cu o părere despre următoarea situație:

De aproape 2 luni jumătate am o mancarime de piele, mai ales in ultimele 3 săptămâni. Nu as mai putea spune ca doar o anumită porțiune, ci mainile (brațele, interior /exterior), gâtul, spatele, picioarele, burta, tot.

Ma scarpin si se înroșește, raman cu semne, in alte dați imi apar mici zgrabunte ca o dermatita, alte dați mici pete, in special dupa dus cand imi apar mici pete roșii pe tot corpul. Apa calda imi accentuează mâncărimea foarte rau, parca nu o mai suport.

Tot citind pe net am crezut ca este scabie mai ales ca înainte ma mânca mai mult seara (deși nu ma mănâncă intre degete, sau doar o porțiune) si am făcut de 2 ori cate 3 zile tratament cu benzoat de benzil- dar nimic, din contra tot mai accentuat si a devenit NON stop.

N-am schimbat detergent, balsam, nimic. Menționez ca am trecut printr-o perioada mai stresanta in ultimele 3 luni, dar nu cred ca e pe fond nervos, plus ca am schimbat si orașul.

Am incercat si aerius vreo săptămana, dar degeaba. Momentan nu pot ajunge la un doctor, imi puteți spune măcar o părere?

Mulțumesc!


prurigo subacut


R:

Aveti o forma de Prurigo subacut. Este o afectiune caracterizata de prurit intens cu mici leziuni extinse pe corp.

Cauzele pot fi diverse, de la modificari hormonale, alergii, parazitoze, afectiuni interne, malignitati. Ar fi recomandat un consult dermatologic si anumite investigatii pentru a depista o posibila cauza.

Un tratament in doze mari de antihistaminice (Tamalis, Aerius, Borenar) eventual combinate, plus daca e cazul de doze mici de Prednison ar trebui sa duca la diminuarea pruritului.

Consultati cat de repede un dermatolog pentru o schema de tratament adecvata si recomandari de investigatii.

Daca aveti posibilitatea sa ajungeti in Cluj va astept la o consultatie.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca


Intreaba si Tu Medicul Dermatolog

Din aceasi categorie


Pete pe Scalp

Pete pe Scalp I: De ceva timp am observat ca am pete pe scalp. In prima faza l-am cam rănit deoarece am crezut ca [...]

Pete pe brate

Pete pe Brate I: În urma cu 3 săptămâni mi au apărut niște pete pe brate foarte mici, roșii, asimptomatice. Încet au început sa [...]

Pata Rosie

Pata Rosie I: Buna ziua am si eu o mica problema. In mijlocul capului putin mai jos de moalele capului am o pata rosie [...]

Dermatita Seboreica

Dermatita Seboreica I: Buna ziua. Am observat ca uneori imi apar niste scuame subtiri la nivelul scalpului care in urma gratajului se produc niste [...]

Colturile Gurii Crapate

Colturile Gurii Crapate I: Buna ziua, De vreo luna nu pot sa scap de aceasta afectiune care mi se pare dubioasa. Atunci cand ma [...]

2017-10-10T16:55:20+03:00octombrie 10, 2017|Intrebari Dermatologie|

Arata articolul si prietenilor tai!

Go to Top