Acasa>>Intrebari Dermatologie>>Mancarime Piele

Mancarime Piele

I: Va rog daca se poate sa ma ajutați cu o părere despre următoarea situație:

De aproape 2 luni jumătate am o mancarime de piele, mai ales in ultimele 3 săptămâni. Nu as mai putea spune ca doar o anumită porțiune, ci mainile (brațele, interior /exterior), gâtul, spatele, picioarele, burta, tot.

Ma scarpin si se înroșește, raman cu semne, in alte dați imi apar mici zgrabunte ca o dermatita, alte dați mici pete, in special dupa dus cand imi apar mici pete roșii pe tot corpul. Apa calda imi accentuează mâncărimea foarte rau, parca nu o mai suport.

Tot citind pe net am crezut ca este scabie mai ales ca înainte ma mânca mai mult seara (deși nu ma mănâncă intre degete, sau doar o porțiune) si am făcut de 2 ori cate 3 zile tratament cu benzoat de benzil- dar nimic, din contra tot mai accentuat si a devenit NON stop.

N-am schimbat detergent, balsam, nimic. Menționez ca am trecut printr-o perioada mai stresanta in ultimele 3 luni, dar nu cred ca e pe fond nervos, plus ca am schimbat si orașul.

Am incercat si aerius vreo săptămana, dar degeaba. Momentan nu pot ajunge la un doctor, imi puteți spune măcar o părere?

Mulțumesc!


prurigo subacut


R:

Aveti o forma de Prurigo subacut. Este o afectiune caracterizata de prurit intens cu mici leziuni extinse pe corp.

Cauzele pot fi diverse, de la modificari hormonale, alergii, parazitoze, afectiuni interne, malignitati. Ar fi recomandat un consult dermatologic si anumite investigatii pentru a depista o posibila cauza.

Un tratament in doze mari de antihistaminice (Tamalis, Aerius, Borenar) eventual combinate, plus daca e cazul de doze mici de Prednison ar trebui sa duca la diminuarea pruritului.

Consultati cat de repede un dermatolog pentru o schema de tratament adecvata si recomandari de investigatii.

Daca aveti posibilitatea sa ajungeti in Cluj va astept la o consultatie.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca


Intreaba si Tu Medicul Dermatolog

Din aceasi categorie


Puncte si Alunite Rosii

Puncte si Alunite Rosii I: In ultima perioada de timp am observat ca mi-au aparut pe torace si membrele superioare un numar mare de [...]

Melanom in Situ

Melanom in Situ I: In urma unei excizii chirurgicale am primit următorul rezultat: Analiza imunohistochimie Diagnostic histopatologic initial:biopsie excizionala regiune lombara stg. melanom in [...]

Bubite pe brat

Bubite pe Brat I: Buna ziua! Baiatului meu in varsta de 4 ani si 9 luni i- au aparut de 2 zile niste bubite [...]

Enterovirus

Enterovirus I: De doua zile mi-au aparut niste pete rosii in zona palmelor, basicute in zona degetelor de la un picior asa incat nu [...]

Tratament pentru Acnee

Tratament pentru Acneee I: Buna ziua, as vrea sa va întreb dacă am voie sa folosesc ca tratament pentru acnee SkinDetox dacă alaptez? Multumesc. [...]

2017-10-10T16:55:20+03:00octombrie 10, 2017|Intrebari Dermatologie|