Acasa>>Intrebari Dermatologie>>Cancer de Piele

Cancer de Piele

I: Am rugamintea de ma ajuta in privinta unui diagnostic aproximativ pentru afectiunea pe care o prezint in fotografiile atasate.

Trebuie sa plecam in vacanta in Grecia in cateva zile si nu pot apela la un medic dermatolog fata in fata. Vom sta acolo trei saptamani si as dori un tratament pentru a tine aceasta rana sub control aceste zile.

Va multumesc pentru ajutor.

cancer piele

afectiune piele


R: Aspectul leziunii este foarte sugestiv pentru o forma de cancer de piele. Poate fi vorba, cel mai probabil, de un carcinom bazocelular (in cel mai fericit caz) , de o boala Bowen sau un carcinom spinocelular (in cel mai rau caz).

Aveti nevoie cat mai repede de un consult dermatologic cu dermatoscopia leziunii si eventual biopsia ei, pentru un diagnostic de certitudine.

Recomandarea mea este de excizie a leziunii daca se confirma unul din diagnosticele probabile de mai sus.

Ca si tratament local, va recomand o crema cicatrizanta , Cicalfate de 2 ori pe zi, care are doar un rol de protectie fata de o posibila infectie pana la excizia leziunii.

Atentie ! Nu este o crema cu rol de vindecare a leziunii! Singurul tratament care va poate oferi vindecarea este cel chirurgical.

Daca aveti posibilitatea va astept in Cluj pentru un consult in cadrul clinicilor unde lucrez si inclusiv pentru interventia chirurgicala de biopsie si excizie a leziunii.

Multa sanatate.
Dr. Adrian Ilonca


Intreaba si Tu Medicul Dermatolog

Din aceasi categorie


Molluscum Contagiosum

Molluscum Contagiosum I: Buna ziua! Prietenului meu i-au aparut acum cateva zile anumite formatiuni rozalii la nivelul burtii, care prezinta si o usoara mancarime. [...]

Piele Iritata

Piele Iritata I: Buna ziua. Am piele iritata la subrat, la ambele si aproape de piept mi-au aparut niste iritatii urate si foarte rar [...]

Pete Brune

Pete Brune I: In timpul verii imi apar niste pete brune pe pometi si frunte. Cum pot sa-mi protejez pielea ca sa nu mai [...]

Punct Alb pe Buza

Punct Alb pe Buza I: Buna ziua, Mi-a apărut un punct alb pe buza, nu pot zice ca e dureros doar parca e zona mai [...]

Mancarimi Piele

Mancarimi Piele I: De ceva vreme îmi apar pete roși pe piele in special pe mâini, fata și gât . Aceste pete îmi apar [...]

2017-08-30T18:19:40+03:00august 30, 2017|Intrebari Dermatologie|

Arata articolul si prietenilor tai!

Go to Top