Acasa>>Intrebari Dermatologie>>Cancer de Piele

Cancer de Piele

I: Am rugamintea de ma ajuta in privinta unui diagnostic aproximativ pentru afectiunea pe care o prezint in fotografiile atasate.

Trebuie sa plecam in vacanta in Grecia in cateva zile si nu pot apela la un medic dermatolog fata in fata. Vom sta acolo trei saptamani si as dori un tratament pentru a tine aceasta rana sub control aceste zile.

Va multumesc pentru ajutor.

cancer piele

afectiune piele


R: Aspectul leziunii este foarte sugestiv pentru o forma de cancer de piele. Poate fi vorba, cel mai probabil, de un carcinom bazocelular (in cel mai fericit caz) , de o boala Bowen sau un carcinom spinocelular (in cel mai rau caz).

Aveti nevoie cat mai repede de un consult dermatologic cu dermatoscopia leziunii si eventual biopsia ei, pentru un diagnostic de certitudine.

Recomandarea mea este de excizie a leziunii daca se confirma unul din diagnosticele probabile de mai sus.

Ca si tratament local, va recomand o crema cicatrizanta , Cicalfate de 2 ori pe zi, care are doar un rol de protectie fata de o posibila infectie pana la excizia leziunii.

Atentie ! Nu este o crema cu rol de vindecare a leziunii! Singurul tratament care va poate oferi vindecarea este cel chirurgical.

Daca aveti posibilitatea va astept in Cluj pentru un consult in cadrul clinicilor unde lucrez si inclusiv pentru interventia chirurgicala de biopsie si excizie a leziunii.

Multa sanatate.
Dr. Adrian Ilonca


Intreaba si Tu Medicul Dermatolog

Din aceasi categorie


Dermatofibrom

Dermatofibrom I: Buna ziua, Am atasat o poza cu problema mea de piele. Sunt foarte sensibila. Am folosit multe creme, dar fara niciun rezultat. [...]

Neg pe Tatuaj

Neg pe Tatuaj I: Buna ziua, Pe mana stanga am ca un fel de neg pe tatuaj si mi-a aparut inca din martie. Nu [...]

Puncte si Alunite Rosii

Puncte si Alunite Rosii I: In ultima perioada de timp am observat ca mi-au aparut pe torace si membrele superioare un numar mare de [...]

Protectie Solara Pentru Copii

Protectie Solara Copii I: De la ce varsta se pot folosi produsele de protectie solara pentru copii? R: In primul an de viata expunerea [...]

2017-08-30T18:19:40+03:00august 30, 2017|Intrebari Dermatologie|