pitiriazis versicolor fata

Pitiriazis Versicolor – Intrebari

Pitiriazis Versicolor

I: Buna seara.

Vreau sa iau legătura cu Dvs deoarece in urma cu un an de zile am fost la un rau cu prietenii mei fiind vara și foarte cald afara . Apa nu era prea curată . După aceea au început sa îmi apara pe piele anumite piele maronii fără mâncărime .. fără usturime , fără niciun simptom .

Am fost la consult la un doctor dermatolog și mi-a dat tratament sa ma spăl cu un gel inclusiv in cap și au dispărut .. dar acum fiind cald îmi este pur și simplu rușine sa port tricou din ciuda faptului ca in urma acelor pete maronii mi-a rămas pe piele semne ..

Au rămas pete albe in locul celor maronii .. pur și simplu nu știu ce sa fac ca sa nu se mai vadă acele pete albe.

R: Buna ziua,

Din descrierea leziunilor cel mai probabil este un Pitiriazis versicolor. Este o infectie cu o ciuperca, foarte frecvent intalnita.

Ciuperca se localizeaza la nivelul scalpului (chiar daca nu are manifestari clinice acolo) de unde se extinde pe corp. Poate recidiva dupa tratament, necesitand profilaxie timp de cateva luni.

Daca initial leziunile sunt rosii sau maro ele devin albe ulterior (ciuperca depigmenteaza pielea) si mult mai vizibile odata cu bronzarea pielii. Nu este contagioasa, doar anumite persoane fac infectia.

Formele extinse sau recidivante de pitiriazis versicolor necesita un tratament mai puternic, combinand capsule antimicotice (anticiuperca) cu un sampon antimicotic si cu o crema antimicotica timp de 1 luna de zile.

Dupa tratament in decurs de 1-2 luni si cu expunere moderata la soare petele albe dispar.

Daca petele albe sunt foarte inestetice puteti sa folositi gelul Viticolor, un gel de colorare (mascare) care este de obicei recomandat in vitiligo. Practic realizati un camuflaj al leziunilor decolorate. Nu are medicamente in compozitie si are efect de durata (zile).

Pentru un tratament in detaliu al pitiriazisului si ce trebuie sa faceti ca se preveniti recidivele va astept la un consult in cadrul clinicilor in care lucrez.

Multa sanatate.
Dr. Adrian Ilonca

0/5 (0 Reviews)
Categorii