pete

Pete

I: Am pete pe ambele pe picioare in diferite dimensiuni mai mici aista e cea mai mare.

Uneori iau o culoare maronie, dar alteori se intensifica spre rosul acesta. E epuizant mental ca nu stiu.

Azi cand am vazut ca s-a facut in felul asta pentru ca asa cum ziceam trec printr-un tranzit de culoare de la rosul asta la un maro de 2 ani de zile.

Azi m-am gandit ca poate sunt semne de nastere :-)) ca si alea mai arata asa.  Dar eu n-am in alte parti decat pe picioare de la genunchi in jos. Daca reusiti sa va dati seama ce e spune-ti-mi va rog ca eu numai stiu.

Arata si ca psoriazis dar nu ma mananca nu nimic. N-au exema dar nu stiu (;;) nu mi stiu, corpul meu oricum mereu mi-a facut probleme.

Acum 4 ani de zile tot de la dermatologi am diagnosticul asta am avut o micoza intre fese cum arata petele astea doar ca erau umflate cum ar veni pentru ca aveau exema. Nu afecteaza rectul sau altceva doar zona aia pana la rect. Exema aia se usca instantaneu si avea si un pic de miros, nu scarbos, dar avea.

Era foarte puternica mancarimea incat stateam cu ventilatorul ca sa se raceasca sa se duca din umezeala, asa mi-a venit mie ideea asta una din ele pentru ca chiar am incercat orice.  Manca continuu incat imi facusem carne vie cum se spune, somn abia daca reuseam din cauza durerii pe care o aveam pentru ca ma scarpinam.

Am incercat sa ma impiedic sa mai ajung acolo dar inutil :-)) dar cu tratamentul mai trecuse. Insa tot reaparea si nu era vorba ca nu il duceam pana la capat sau nu il continuam . Dupa aceea numai revenea asa puternica si cand se mai amelioara se usca cum ar veni si facea cojite incat si alea ma mancau. Si acum se mai intampla dar nu ca inainte.

Citisem pe-atunci pe internet tot asa multe alte cazuri care tot asa au fost la diversi dermatologi dar nicio persoana nu a gasit o metoda de solutionare. Am incercat absolut orice de la bai cu ceaiuri de plante pana la pastilele si unguenturile date de doctorii dermatologi.

Micoze nu au cum sa fie astea ca sunt super atenta tocmai din cauza asta, la ceea ce fac si sunt si cam am si fobie pentru bacterii boli orice :-)) sunt prudenta.

Daca reusiti sa va dati seama sau daca nu prezentati problema asta altor colegi poate va dati seama de ce ar putea fi vorba.

Multumesc frumos.

 

R:

Leziunile de pe picioare par sa fie angioame, o malformatie vasculara. Pentru un diagnostic mai precis puteti face o biopsie cu examen histopatologic in cadrul unui cabinet dermatologic.

Problema din regiunea interfesiera poate avea cauze multiple. Un diagnostic corect se poate face prin excluderea pe rand a fiecarei variante, pentru a ajunge la tratamentul cel mai eficient.

Recomandarile mele privind diagnosticul sunt urmatoarele:

  • Un examen micologic direct din scuame urmat de cultura fungica cu fungigrama – poate fi o micoza (ciuperca) recidivanta si rezistenta la anumite antimicotice;
  • O secretie bacteriologica din aceasi zona – poate fi si o infectie bacteriana;
  • Poate fi un psoriazis inversat sau un lichen simplex cronic, ultimul produs de gratajul cronic (scarpinatul cronic) – ambele beneficiaza de aproape acelasi tratament;
  • Un examen coproparazitologic pentru excluderea unei parazitoze intestinale (3 probe – conform recomandarilor laboratorului);

In momentul in care aveti rezultatele acestor examinari puteti treptat sa excludeti anumite diagnostice si sa faceti un tratament tintit.

In cazul unui psoriazis inversat sau al unui lichen simplex cronic tratamentul este unul de durata, necesitand saptamani si chiar luni de tratament.

Un tratament eficient va poate fi administrat in cadrul unui consult dermatologic in momentul in care prin excludere se stabileste un diagnostic cat mai corect si dupa o anamneza atenta (manifestari, raspuns la tratamente anterioare – cu ce anume, cat timp).

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii