Pete Rosii

Pete Rosii

I: Buna ziua,

Am si eu o intrebare ieri mi-a aparut pe umarul drept o pata rosie, semana cu o pata rosie dar nici chiar (ca si cum te-ar suge cineva de piele, daca pot sa ma exprim asa). Nu i-am dat importanta astazi am vazut la celalat umar mai multe pete mici si rosii cumva sub piele. Arata de parca sunt puncte de sange pe sub piele multe si micute, iar cea de pe umarul drept s-a mai marit putin…

Deocamdata nu pot ajunge la un doctor pentru ca nu sunt in tara, calatoresc cu munca si mai am cam o luna pana pot ajunge in tara, iar in strainatate un consult costa foarte mult si necesita o programare ori eu nu sunt mereu in acelasi oras…

Ma cam sperie m-am tot uitat pe net si am vazut tot felul de afectiuni ce ma sperie de la sifilis la cancer de piele etc…

Eu mi-am facut un test la sange pt hiv, sifilis si tot felul de boli cu transmitere sexuala in urma cu 3 saptamani si a iesit negativ.

Am avut o problema vaginala, iar doctorul mi-a dat antibiotice ma gandesc ca poate fi si din cauza lor, dar a trecut 2 saptamani de la oprirea lor.

Tin sa mentionez ca nu am mancarimi, deci nu simt nimic pur si simplu m-am trezit cu ele.

As dori daca se poate sa-mi dati niste sfaturi sau ce ar putea fi.

As dori sa ma mai linistesc putin pana ajung in tara…Va multumesc mult

 

R: Buna ziua,

Leziunile nu sunt datorate unei infectii cu transmitere sexuala, in niciun caz nu sunt leziunile care apar in sifilis.

Aspectul este de petesii si sufuziuni, adica mici hemoragii in piele, date de extravazarea (iesirea) hematiilor din vasele de sange in piele.

Posibil datorate unei fragilitati vasculare sau unei inflamatii care a afectat peretele capilarelor (vasele mici de sange din piele).

Afectarea vaselor de sange poate fi consecinta fie a unei infectii virale sau bacteriene prin care ati trecut de curand, fie poate fi data chiar de un tratament cu antibiotice.

Leziunile vor disparea in cateva 1-2 saptamani daca factorul cauzator nu mai exista.

O crema cu dermatocorticoid de potenta medie (Advantan) aplicata o data pe zi, o saptamana, va grabi vindecarea.
Pentru fragilitatea vasculara v-ar ajuta un tratament de 1 luna cu Tarosin sau alte preparate recomandate pentru aceasta problema.

Incepeti sa luati vitamina C de 1 gram efervescenta, 1 tableta pe zi (ajuta in cazurile de fragilitate vasculara) timp de o saptamana.

Ar fi util sa va faceti analize din sange pentru o evaluare mai amanuntita.
Ar cuprinde :

  • Hemoleucograma cu formula leucocitara,
  • VSH,
  • Proteina C reactiva
  • Fibrinogen
  • Timpi de sangerare si coagulare
  • GOT
  • GPT
  • Gama GT

Daca vi le faceti si aveti modificari ma puteti contacta pentru interpretare.
Multa sanatate si tineti-ma la curent cu evolutia afectiunii

Dr. Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii