Pete rosii mancarimi

Pete rosii cu mancarimi

I: Am aceste pete care au aparut ca niste bubite/cosulete care imi dadeau mancarimi si scarpinandu-ma s-au transformat in pete rosii care se intind peste tot picioare burta spate maini.

Anul trecut am patit la fel in aceeasi perioada au durat aprox 3 luni (in ultima luna farmacista mi-a dat niste pastilute dar am uitat pt ce erau si cum se numeau am crezut ca nu o sa mai apara petele) apoi au disparut, nu stiu daca de la sine sau cu ajutorul pastilelor.

 

R: Aspectul leziunilor poate fi similar unei afectiuni numite prurigo acut, cu aparitia de papule-vezicule cu prurit intens.
O alta cauza ar putea fi o urticarie cronica.

Amandoua pot fi cauzate de diverse afectiuni, de la afectiuni interne, endocrine, alergii, parazitoze, infectii, etc. In 50% din cazuri o cauza precisa nu poate fi depistata.

Pentru a depista o posibila afectiune cauzatoare veti avea nevoie de un consult dermatologic si investigatii de laborator.

Ca si tratament o combinatie de medicamente antihistaminice (Levocetirizina, desloratadina,etc) cu o crema cu dermatocorticoid local v-ar putea ajuta.La nevoie medicul dermatolog v-ar putea recomanda si o cura scurta de cortizon.

Daca aveti posibilitatea va astept la un consult mai amanuntit intr-una din clinicile din Cluj unde lucrez.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii

Social Media

Citeste si articolele