pete pe spate

Pete pe Spate

I: Au inceput sa-i apara sotului meu niste pete pe spate. Petele erau mici si in 2-3 s au inceput sa se inmulteasca si sa se extinda pe tot corpul, mai putin pe fata. Nu-l mananca, la atingere se simt usor umflate.

Prima oara a fost diagnosticat cu o ciuperca si i s-a dat o crema fara nici un succes. A fost apoi la alt medic care a zis ca de fapt e vorba de pitiriazis roze si i-a schimbat crema cu o alta crema.

Un alt medic i-a pus diagnosticul de Urticarie. I s-a schimbat din nou crema +niste pastile care sa le ia pentru 3 zile.

In acel timp au inceput sa i se estompeze petele si sa devina maronii, dar cum a terminat tratamentul medicamentos cum i s-au inflamat iara.

Intr-o zi era la fel si a 2 a zi i s-au inmultit.

In tot acest timp nu i s-a facut nici o analiza de sange, a fost doar trimis de la un medic la altul.
Nu stim ce sa facem si unde sa mai meargem. 3 medici, 3 diagnostice diferite.

Astept parerea si sfatul dumneavoastra!
Va multumesc anticipat.

 

R:

Aspectul si evolutia leziunilor exclud o urticarie si o micoza (ciuperca).

Cateva afectiuni pot fi luate in considerare: un pitiriazis rozat intr-o forma atipica, un parapsoriazis in placi mici forma digitata (cel mai probabil) si in cel mai rau caz un limfom cutanat.

Primele doua sunt afectiuni benigne, fara probleme majore pentru sanatate dar parapsoriazisul poate fi o boala cronica cu persistenta pe mai multi ani.(NU este psoriazis, nu le confundati !)

Pitiriazisul rozat ar trebui sa remita treptat in decurs de cel mult 2 luni, dar daca e un parapsoriazis leziunile vor persista.

Pentru un diagnostic cat mai corect (si eliminarea suspiciunii unui limfom cutanat) va fi nevoie de o biopsiei din leziuni si o anamneza mai atenta, eventual si cateva analize din sange.

Apelati la un alt consult dermatologic pentru investigatiile suplimentare si tratament.
Daca doriti va puteti programa la Cluj la una din clinicile unde lucrez.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii