Pete pe Spate

I: Au inceput sa-i apara sotului meu niste pete pe spate. Petele erau mici si in 2-3 s au inceput sa se inmulteasca si sa se extinda pe tot corpul, mai putin pe fata. Nu-l mananca, la atingere se simt usor umflate.

Prima oara a fost diagnosticat cu o ciuperca si i s-a dat o crema fara nici un succes. A fost apoi la alt medic care a zis ca de fapt e vorba de pitiriazis roze si i-a schimbat crema cu o alta crema.

Un alt medic i-a pus diagnosticul de Urticarie. I s-a schimbat din nou crema +niste pastile care sa le ia pentru 3 zile.

In acel timp au inceput sa i se estompeze petele si sa devina maronii, dar cum a terminat tratamentul medicamentos cum i s-au inflamat iara.

Intr-o zi era la fel si a 2 a zi i s-au inmultit.

In tot acest timp nu i s-a facut nici o analiza de sange, a fost doar trimis de la un medic la altul.
Nu stim ce sa facem si unde sa mai meargem. 3 medici, 3 diagnostice diferite.

Astept parerea si sfatul dumneavoastra!
Va multumesc anticipat.


pete pe spate


R:

Aspectul si evolutia leziunilor exclud o urticarie si o micoza (ciuperca).

Cateva afectiuni pot fi luate in considerare: un pitiriazis rozat intr-o forma atipica, un parapsoriazis in placi mici forma digitata (cel mai probabil) si in cel mai rau caz un limfom cutanat.

Primele doua sunt afectiuni benigne, fara probleme majore pentru sanatate dar parapsoriazisul poate fi o boala cronica cu persistenta pe mai multi ani.(NU este psoriazis, nu le confundati !)

Pitiriazisul rozat ar trebui sa remita treptat in decurs de cel mult 2 luni, dar daca e un parapsoriazis leziunile vor persista.

Pentru un diagnostic cat mai corect (si eliminarea suspiciunii unui limfom cutanat) va fi nevoie de o biopsiei din leziuni si o anamneza mai atenta, eventual si cateva analize din sange.

Apelati la un alt consult dermatologic pentru investigatiile suplimentare si tratament.
Daca doriti va puteti programa la Cluj la una din clinicile unde lucrez.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca


Intreaba si Tu Medicul Dermatolog

Din aceasi categorie


Pete pe Scalp

Pete pe Scalp I: De ceva timp am observat ca am pete pe scalp. In prima faza l-am cam rănit deoarece am crezut ca [...]

Excizie Alunite

Excizie Alunite I: Buna ziua, Am o alunita pe fata, in zona nasului. Am consultat de curand un medic dermatolog fiindca mi-as dori inlaturarea acesteia [...]

Iritatie

Iritatie I: O sa să va adaug poze cu o iritatie aparuta initial care produce mancarime si senzatie de cald si cum apare după [...]

Coji pe Frunte

Coji pe Frunte I: Bună ziua! Mi-au aparut niste coji pe frunte, va trimit imagine. Va multumesc! R: Buna ziua, Sunt 2 situatii [...]

Boala Grover

Boala Grover I: Sunt femeie in varsta de 52 ani. De cativa ani am aceste pete pe spate si mancarime permanenta. Ma mananca tot [...]