pete albe rosii

Pete Albe-Rosii

I: Mi-au apărut pete albe-rosii pe tot corpul si nu mai stiu ce sa fac. Prima dată (pe anul asta) mi-au apărut în vara dupa ce am stat o zi la soare.

La inceput am avut niste pete albe pe abdomen si umeri. După o lună mi s au extins pe tot corpul (mâini, spate si in zona din spate a genunchiilor). Ideea e ca acum am niste mâncărimi groaznice si petele s-au facut roșii.

Mi-am făcut și analizele de ficat si nu am nici o problema. Tin sa precizez ca am mai avut pete dea lungul anilor, dar imi treceau o dată cu vara Si erau albe, niciodată nu mi au arătat asa rau ca acum.

Am urmat mai multe tratamente si am fost la multi dermatologi din alte orașe, dar nu mi-a trecut cu creme ci doar de la sine.

Dar acum chiar nu mai stiu ce sa fac. Sunt plecată din țară și nu am cum sa consult un dermatolog. Va rog din suflet sa ma ajutati !!!

 

R:

Aspectul leziunilor este destul de ciudat. Poate fi doar un pitiriazis versicolor intr-o faza de extindere ( o ciuperca) sau un lichen plan. Tratamentul difera intre cele 2 afectiuni. As avea nevoie de o examinare directa a leziunilor si eventual un examen micologic direct.

Tratamentul eficient al unui Pitiriazis versicolor este mai complex si necesita si o luna de tratament plus masuri profilactice dupa.
Din motive de etica medicala nu va pot oferi recomandari de tratament tintite.

Pentru mancarime tablete de antihistaminice (borenar, tamalis) de 2 ori pe zi v-ar ajuta. Daca este un lichen plan o cura de prednison va duce la disparitia leziunilor.

Nu faceti insa tratament fara recomandarea unui medic dermatolog si doar in dozele si modul recomandat de acesta.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii