Acasa>>Intrebari Dermatologie>>Nevi Papilomatosi

Nevi Papilomatosi

I: Buna seara,

Am 17 ani si de cand eram mica aveam semne de mama, dar foarte putine si foarte mici. Acum am foarte multe si foarte mari nu pot sa port lanturi la gât sau nu pot purta orice haina deoarece mi se agată la semne.

As vrea sa imi dati un sfat as putea scapa cumva de ele? M-am umplut toata pe corp nu numai in zona gâtului ci si pe mâini si pe sani, iar unele sunt culoarea pielii iar apoi dupa ceva timp se fac maroni.

As putea sa ma operez cu laser? Sau sunt cancerigene? As vrea nespus de mult sa scap de ele cu toate ca imi este frica sa nu imi apara si mai multe dupa aceea.

Multumesc frumos si astept raspunsul dumneavoastra.

nevi papilomatosi

R:

Buna ziua,

Semnele de care vorbiti, daca sunt ca cele din imagine, sunt nevi papilomatosi sau poate chiar papiloame.

Nu se cancerizeaza daca le excizati! Nu au risc de cancerizare daca sunt scoase. Nu va apar mai multe daca le excizati.(Daca sunt papiloame chiar apar mai putine!)

Se pot indeparta cu un radiocauter, la costuri mai mici decat cu laser si cu rezultate foarte bune din punct de vedere estetic.

Procedura se face cu anestezie locala.O cicatrice mica poate sa ramana dupa excizie, dar depinde de localizare. In unele zone poate fi foarte putin vizibila.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca


Intreaba si Tu Medicul Dermatolog

Din aceasi categorie


Infectie Purulenta

Infectie Purulenta I: Copilul meu de 6 ani are o infectie la genunchi. Ii ies bubite mici care sunt ca niste cosuri apoi se [...]

Alunita

Alunita I: Buna ziua, Am din nastere o alunita care pana acum ceva timp a fost maro acum vad ca se sterge culoarea, se [...]

Alunite

Alunite I: Am doua alunite una e mai mica, iar cealaltă e mai mare și ma sperie ca am citit pe net ca sunt [...]

Acnee Inflamatorie

Acnee Inflamatorie I: Bună ziua, Sunt încântată că am descoperit această pagina, deoarce am nişte probleme cu coşurile.. probleme destul de măricele, zic eu! [...]

Acnee Adolescenti

Acnee Adolescenti I: As dori sa știu opinia dumneavoastră in tratarea acneei adolescenților. Ce ar trebui sa facem pentru a preveni apariția acesteia dar [...]

2018-07-18T14:20:45+03:00iulie 18, 2018|Intrebari Dermatologie|