nevi papilomatosi

Nevi Papilomatosi

I: Buna seara,

Am 17 ani si de cand eram mica aveam semne de mama, dar foarte putine si foarte mici. Acum am foarte multe si foarte mari nu pot sa port lanturi la gât sau nu pot purta orice haina deoarece mi se agată la semne.

As vrea sa imi dati un sfat as putea scapa cumva de ele? M-am umplut toata pe corp nu numai in zona gâtului ci si pe mâini si pe sani, iar unele sunt culoarea pielii iar apoi dupa ceva timp se fac maroni.

As putea sa ma operez cu laser? Sau sunt cancerigene? As vrea nespus de mult sa scap de ele cu toate ca imi este frica sa nu imi apara si mai multe dupa aceea.

Multumesc frumos si astept raspunsul dumneavoastra.

 

R:

Buna ziua,

Semnele de care vorbiti, daca sunt ca cele din imagine, sunt nevi papilomatosi sau poate chiar papiloame.

Nu se cancerizeaza daca le excizati! Nu au risc de cancerizare daca sunt scoase. Nu va apar mai multe daca le excizati.(Daca sunt papiloame chiar apar mai putine!)

Se pot indeparta cu un radiocauter, la costuri mai mici decat cu laser si cu rezultate foarte bune din punct de vedere estetic.

Procedura se face cu anestezie locala.O cicatrice mica poate sa ramana dupa excizie, dar depinde de localizare. In unele zone poate fi foarte putin vizibila.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii