keratoacantom

Keratoacantom

I: Buna ziua,

Cam de 5 saptamani mi-a aparut o buba pe laba piciorului stang. Devine din ce in ce mai mare.

As vrea sa stiu daca e neg sau ceva diferit.

Va multumesc frumos!

 

R:

Buna ziua, aspectul pare sa fie de Keratoacantom. O tumora de piele care trebuie excizata.

Nu este maligna(cancer) dar poate evolua spre o forma de cancer de piele de aceea excizia cu examen histopatologic este obligatorie. Daca doriti va puteti programa telefonic la 0720-000817 pentru interventie la una din clinicile unde lucrez in Cluj.

I: Va multumesc frumos pentru un raspuns atat de rapid. Am citit ca aceasta afectiune apare in cele mai multe cazuri persoanelor in varsta, eu am 25 de ani, este totusi posibil sa fie aceasta?

Momentan eu sunt in Londra, lucrez aici. Este o urgenta aceasta excizie? Sau pot sa o fac in aprilie de exemplu cand mi.am propus sa merg acasa?

Si cat timp ar dura excizia si recuperare deoarece ar trebui sa imi iau concediu si trebuie sa anunt?

Va multumesc frumos.

R: Buna ziua, keratoacantomul apare mai frecvent la varstnici dar poate sa apara si la adultul tanar. Cel putin aspectul si evolutia rapida a leziunii pentru asta ar pleda. Oricum diagnosticul final il pune medicul anatomopatolog din leziunea excizata.

Nu e o urgenta atata timp cat nu devine deranjant sau nu incepe sa sangereze, supureze. Excizia dureaza 40 minute-1 ora si firele de sutura se scot la 12 zile (acest lucru il poate face si o asistenta medicala). Pansament acasa zilnic facut de pacient.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii