furunculoza

Furunculoza

Furunculoza

I: Buna ! Imi cer scuze , dar chiar nu mai stiu ce sa fac . Am nevoie de sfatul dumneavoastra , si sa imi spuneti cat de grav e . De un an , cam asa , imi apar in diverse zone ale corpului , cel mai des sub sani , niste „cosuri ” foarte mari si foarte dureroase , pline de puroi … problema e ca se sparg si se refac.

Am pe picior , sub sani , am avut unul foarte mare si in zona inghinala. Nu stiu ce sa mai fac , nu mai suport durerile .

Astept raspunsul dumneavoastra.

Multumesc !

 

R: Buna ziua,

Leziunile descrise si modul de aparitie cat si localizarea sunt intalnite in cadrul afectiunii numite Furunculoza. Este o infectie a pielii data de Stafilococ aureus.

Necesita tratament cu antibiotice de fiecare data cand va apar leziunile.
Ideal este sa faceti un examen bacteriologic din secretia purulenta cu antibiograma astfel incat sa stiti exact la ce antibiotic este sensibil microbul respectiv.

Masurile terapeutice cuprind urmatoarele:

  • Tratament antibiotic 14 zile conform antibiogramei.
  • Unguent cu antibiotic pe leziuni (Baneocin) 2 aplicatii pe zi 7-14 zile de fiecare data cand apar leziunile.
  • Daca apar mai multe deodata va fi nevoie din nou de cel putin 7 zile de antibiotic.
  • Cel mai probabil sunteti purtatoare pe piele si nazal de Stafilococ aureus. Timp de 4 luni in primele 10 zile ale lunii folositi Fucidin crema 2 aplicatii pe zi intranazal si in zonele cu pliuri (submamar si inghinal).
  • Prosoape, lenjerie, lenjeria de pat – spalata la temperatura de 90 grade.
  • Verificati-va nivelul glicemiei (analiza din sange) pentru un eventual diabet nedepistat. Diabetul este un factor favorizant pentru furunculoza.

Tineti-ma la curent cu evolutia.
Pentru tratament si recomandari suplimentare va astept la un consult in Cluj.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

0/5 (0 Reviews)
Categorii