Demodecidoza

I: As dori cateva sfaturi in legatura cu problema mea: am primit un urma unui examen de scuama diagnosticul de demodecidoza. Timp de 2 luni la sfatul medicului am folosit metrocreme (ivatherm) si o crema pe baza de antibiotic si sulf, lenjerie spalata la 90 grade, imi curat fata cu apa micelara si folosesc servetele de unica folosinta!

Cu toate acestea fata este tot rosie, foarte putin se vede ameliorarea! As dori un sfat ce trebuie sa fac, daca exista un tratament pe cale bucala pe care pot sa-l iau sa scap mai repede de parazitii demodex f., si care este compatibil cu alaptarea ( mentionez ca problema a aparut imediat dupa nastere).

Orice sfat imi este de un real ajutor!
Va multumesc!

R:

Din pacate in laboratoarele din Romania diagnosticul de Demodecidoza se pune foarte usor si in mod exagerat.

Demodecidoza se manifesta prin prezenta a cel putin 4-6 paraziti intr-un folicul pilos (de obicei pustulizat- leziune cu puroi – din cauza parazitului) locul de unde se si recolteaza proba, asociat si cu scuame pentru un examen corect parazitologic. Prezenta unuia sau a catorva (2-3) paraziti in scuamele de pe piele nu reprezinta un diagnostic de demodecidoza.

Demodex este prezent la toata lumea pe pielea de la nivelul fetei. Roseata la dvs este consecinta cel mai probabil a unei Rozacee. Demodecidoza se manifesta cu pustule (cosuri) si mancarime pe o zona inflamata (rosie) de la nivelul fetei. Exista tratamente atat locale cat si cu antibiotice sistemic care va pot imbunatatii situatia. Pe parcursul catorva luni de tratament!

Pentru recomandari in detaliu de tratament apelati la un alt medic dermatolog sau puteti folosi serviciul de consultanta online de pe site (pozele cu leziunile sunt obligatorii).

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca


Intreaba si Tu Medicul Dermatolog

Din aceasi categorie


Acneea

Acneea I: Ma confrunt cu acneea de la 15 ani si acum am 20, am urmat nenumarate tratamente dar care nu au dat rezultate, [...]

Pata pe Fata

Pata pe Fata I: Buna ziua! Ma confrut cu o pata pe fata, de o parte si de alta a nasului de ceva vreme. [...]

Dermatita Seboreica

Dermatita Seboreica I: Buna ziua. Am observat ca uneori imi apar niste scuame subtiri la nivelul scalpului care in urma gratajului se produc niste [...]

Unghie Incarnata

Unghie Incarnata I: Buna ziua, Am si eu o problema cu o unghie incarnata. Am fost taiata acolo pentru ca se facuse puroi si dupa [...]

2018-06-25T10:59:53+03:00iunie 25, 2018|Intrebari Dermatologie|