tumora benigna

Carcinom Merkel?

I: Buna ziua,

Am 23 de ani si sunt cam speriata datorita documentarii pe internet despre carcinomul Merkel:(

In urma cu 4 ani mi-a ieșit pe picior o aluniță care seamănă cu un neg și in timp a crescut cam cât o boaba de fasole sa zic dar rotundă…

Locuiesc in Berlin de 3 ani nu am avut timp sa ma duc la dermatologie deoarce sunt foarte întârziate programările ajung și la 3 luni o programare:((…

Va rog frumos dacă puteți sa ma ajutați cu niște informați despre ce este vorba?

 

R:

Buna ziua,

Putin probabil sa fie carcinom Merkel. Nu aveti nici varsta la care apare acest tip de cancer si nu are nici localizarea specifica (cap si trunchi) si nici aspectul.

Aspectul este mai degraba de acrochordon (fibroepiteliom, polip moale, skin tags), o tumora total benigna de piele. Mai ales daca are o baza de implantare in piele mai subtire decat diametrul tumorii. Se rezolva usor si definitiv prin excizie , de multe ori posibila cu electro sau radiocauterul.

Nu pot sa nu va mustrez pentru faptul ca stati de 4 ani cu aceasta leziune. Daca ar fi fost un melanom acrom, ati fi fost deja intr-un stadiu depasit din punct de vedere al sanselor de vindecare. Costurile unei consultatii si cele ale unei excizii pentru o astfel de leziune, in privat in Romania, sunt cu mult sub cele din Germania.

Apelati la un dermatolog pentru excizia leziunii si daca medicul are suspiciuni legate de tumora poate solicita un examen histopatologic al tumorii.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

0/5 (0 Reviews)
Categorii