Acasa>>Intrebari Dermatologie>>Alunita Maligna

Alunita Maligna

I: Bună ziua!

Vă rog să îmi spuneti, daca la traumatizarea unei alunite (poze atasate), exista un risc crescut de extindere rapida a alunitei si transformarea ei imediata intr-o alunita maligna ?

In cazul in care ma prezint la medic in maximum 5 zile este tarziu? Alunita aratata mai poate fi pastrata sau in cele mai multe cazuri este excizata?

E recomandabil sa faci scoaterea ei cat mai aproape de domiciliu (ma refer aici la transport acasa- Bucuresti, alunita fiind pe spate)?

Mentionez ca locul respectiv doare usor, trecand doar 2 zile de la incident.

Multumesc frumos!

alunita maligna

R:

Buna ziua,

Nu se transforma malign din cauza traumatismului si in niciun caz asa repede. Pentru linistea dvs. apelati la un consult dermatologic cu dermatoscopia leziunii in saptamanile urmatoare.

Daca e doar traumatizata si nu are alte modificari nu trebuie excizata (decat la cerere). Daca aspectul ei sufera modificari pe parcursul urmatoarelor luni atunci excizia ei cu examen histopatologic este de recomandat.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca


Intreaba si Tu Medicul Dermatolog

Din aceasi categorie


Piele Uscata Bebelus

Piele Uscata Bebelus I: Bună ziua! Sunt mama unui bebeluş (băiețel) născut acum 3 luni prin cezariană, la 38 săptămâni de la ultimul C.M, dar [...]

Psoriazis Vulgar

Psoriazis Vulgar I: Buna ziua Dl.Doctor, Ma scuzați de deranj. As dori daca imi puteți spune, o sa va trimit o poza ce este. Mi-au [...]

Iritatie pe Mana

Iritatie pe Mana I: Buna seara, Am o fetita de 3 ani. A facut o iritatie pe manute de aproximativ 2 saptamani constand in [...]

Bubite

Bubite I: Buna ziua, Am 22 de ani si in urma cu cateva luni mi-ai iesit niste bubite in zona barbiei. Am fost la [...]

2020-11-03T07:43:08+03:00iulie 19, 2018|Intrebari Dermatologie|

Arata articolul si prietenilor tai!

Go to Top