Acasa>>Intrebari Dermatologie>>Alunita Maligna

Alunita Maligna

I: Bună ziua!

Vă rog să îmi spuneti, daca la traumatizarea unei alunite (poze atasate), exista un risc crescut de extindere rapida a alunitei si transformarea ei imediata intr-o alunita maligna ?

In cazul in care ma prezint la medic in maximum 5 zile este tarziu? Alunita aratata mai poate fi pastrata sau in cele mai multe cazuri este excizata?

E recomandabil sa faci scoaterea ei cat mai aproape de domiciliu (ma refer aici la transport acasa- Bucuresti, alunita fiind pe spate)?

Mentionez ca locul respectiv doare usor, trecand doar 2 zile de la incident.

Multumesc frumos!

alunita maligna

R:

Buna ziua,

Nu se transforma malign din cauza traumatismului si in niciun caz asa repede. Pentru linistea dvs. apelati la un consult dermatologic cu dermatoscopia leziunii in saptamanile urmatoare.

Daca e doar traumatizata si nu are alte modificari nu trebuie excizata (decat la cerere). Daca aspectul ei sufera modificari pe parcursul urmatoarelor luni atunci excizia ei cu examen histopatologic este de recomandat.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca


Intreaba si Tu Medicul Dermatolog

Din aceasi categorie


Alunita Maligna

Alunita Maligna I: Bună ziua! Vă rog să îmi spuneti, daca la traumatizarea unei alunite (poze atasate), exista un risc crescut de extindere rapida [...]

Acnee Tarzie

Acnee Tarzie I: Am 21 de ani si ma confrunt cu o acnee tarzie de cativa ani. Inainte acneea era mai vizibila si " [...]

Alopecie Areata

Alopecie Areata I: Pur și simplu peste noapte m-am trezit cu o porțiune de par cazuta la ceafa... Rotunda.. Cu diametrul de cca. 5 [...]

Protectie Solara Pentru Copii

Protectie Solara Copii I: De la ce varsta se pot folosi produsele de protectie solara pentru copii? R: In primul an de viata expunerea [...]