Acneea pe Corp

I: In trecut am avut probleme cu acneea pe corp si fata si acum ceva ani am facut un ser din care mi se administra in corp cu seringa.

Mi-au trecut pe corp, dar in cap pe scalp imi tot reapar. Am luat sampoane din cele mai scumpe si nimic iar ca sa imi treaca iau niste pastile numite sotret sau roaccutane fara ele nu se pot vindeca .

Dar se usuca si trec cat timp iau pastilele dupa care reapar, fiind dependent de aceste pastile periculoase plus ca iti face pielea capului foarte uscata iti usuca tenul foarte rau.

Si as mai avea o problema legata de niste mancarimi pe corp. Am niste mancarimi uneori simtite pe intreg corpul furnicaturi , mancarime uneori o roseata cateva mici puncte rosiatice in partea soldurilor. Mancarime care nu stiu de ce este generata .

Va rog ajutati-ma ce este bine sa fac?

 

R:

Buna ziua, leziunile de la nivelul scalpului(fara poze cu leziunile imi este greu sa ma pronunt) pot fi in contextul unei foliculite decalvante sau a unei celulite disecante a scalpului, afectiuni cronice si in tratamentul carora se foloseste si isotretinoinul (roaccutane sau sotret).

Pentru partea cu pastilele periculoase cereti mai bine o parere avizata de la un dermatolog nu de pe internet. Monitorizate atent si in doze corecte nu reprezinta o amenintare pentru viata pacientilor.

Pruritul (mancarimea) descrisa poate avea multe cauze, de la pielea uscata de tratamentul medicamentos, reactii adverse la medicamente, parazitoze, alergii, etc.

Daca persista si nu raspunde la tratament cu antihistaminice trebuie investigata cauza pe baza unor analize recomandate de un medic dermatolog.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii