Acneea pe Corp

I: In trecut am avut probleme cu acneea pe corp si fata si acum ceva ani am facut un ser din care mi se administra in corp cu seringa.

Mi-au trecut pe corp, dar in cap pe scalp imi tot reapar. Am luat sampoane din cele mai scumpe si nimic iar ca sa imi treaca iau niste pastile numite sotret sau roaccutane fara ele nu se pot vindeca .

Dar se usuca si trec cat timp iau pastilele dupa care reapar, fiind dependent de aceste pastile periculoase plus ca iti face pielea capului foarte uscata iti usuca tenul foarte rau.

Si as mai avea o problema legata de niste mancarimi pe corp. Am niste mancarimi uneori simtite pe intreg corpul furnicaturi , mancarime uneori o roseata cateva mici puncte rosiatice in partea soldurilor. Mancarime care nu stiu de ce este generata .

Va rog ajutati-ma ce este bine sa fac?

R:

Buna ziua, leziunile de la nivelul scalpului(fara poze cu leziunile imi este greu sa ma pronunt) pot fi in contextul unei foliculite decalvante sau a unei celulite disecante a scalpului, afectiuni cronice si in tratamentul carora se foloseste si isotretinoinul (roaccutane sau sotret).

Pentru partea cu pastilele periculoase cereti mai bine o parere avizata de la un dermatolog nu de pe internet. Monitorizate atent si in doze corecte nu reprezinta o amenintare pentru viata pacientilor.

Pruritul (mancarimea) descrisa poate avea multe cauze, de la pielea uscata de tratamentul medicamentos, reactii adverse la medicamente, parazitoze, alergii, etc.

Daca persista si nu raspunde la tratament cu antihistaminice trebuie investigata cauza pe baza unor analize recomandate de un medic dermatolog.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca


Intreaba si Tu Medicul Dermatolog

Din aceasi categorie


Pete

Pete I: Am pete pe ambele pe picioare in diferite dimensiuni mai mici aista e cea mai mare. Uneori iau o culoare maronie, dar alteori [...]

Scabie

Scabie I: Am avut sarcina gemelara si la 7 luni mi-a aparut o mancarime la nivelul picioarelor urmata de mici bubite. In cele din [...]

Pete pe Scalp

Pete pe Scalp I: De ceva timp am observat ca am pete pe scalp. In prima faza l-am cam rănit deoarece am crezut ca [...]

Protectie Solara Pentru Copii

Protectie Solara Copii I: De la ce varsta se pot folosi produsele de protectie solara pentru copii? R: In primul an de viata expunerea [...]

Melanom Operat

Melanom Operat I: O prietena s-a operat acum un an, dupa ce a primit urmatoarele rezultate: Melanom malign cutanat cu intindere superficiala, infiltrativ, faza [...]

2017-12-22T14:07:04+03:00decembrie 22, 2017|Intrebari Dermatologie|

Arata articolul si prietenilor tai!

Go to Top