acnee severa

Acnee Severa

I: Buna seara!

Am 18 ani și mă confrunt cu o acnee destul de severa din punctul meu de vedere.(Am tenul gras).

Am încercat diferite creme, măști, leacuri babesti și tratamente cosmetice dar nu au dat niciun rezultat. Nu știu ce sa mai fac.

Aceasta problema a început în luna martie și de atunci sunt foarte stresata și am impresia ca nu voi scapa în veci de acnee.

Stresul e o cauza importanta, alimentația nesănătoasă la fel; Am introdus în alimentația mea mai multe fructe și legume, am redus consumul de dulciuri și prăjeli dar tot nimic!

Am aceasta problema de 7 luni și nu am văzut nici măcar o îmbunătățire și pe zi ce trece este mai rau.

Nu au trecut nici de la sine și nici cu ajutorul tratamentelor .Nu știu ce sa mai fac, ce produse sa mai folosesc împotriva acneei.

As dori sa mă ajutați cu un sfat, va mulțumesc frumos!

 

R:

Buna ziua,

Aveti intr-adevar o forma destul de extinsa de acnee de severitate medie.
Ati avea nevoie de o schema de tratament care sa cuprinda produse cu actiune si pe leziunile comedoniene (puncte albe si negre) cat si pe leziunile inflamatorii (cosuri).

In faza actuala v-ar ajuta sa faceti si 4 sedinte de peeling cu acid salicilic 25-30%, o data pe luna, care vor reduce semnificativ inflamatia si numarul leziunilor, asociate binenteles la tratamentul antiacnee. Rezultatul unui peeling se mentine si o luna.

Tratamentul antiacnee este unul de durata din pacate, luni de zile, trebuie sa fie consecvent si necesita de multe ori terapii combinate (gel de curatare, crema antiacnee comedoniana, creme cu retinoizi si antibiotic).

Pentru o schema de tratament adaptata formei dvs de acnee si care sa controleze afectiunea (tineti cont ca rezultatele apar uneori si abia dupa o luna doua de tratament) veti avea nevoie de un consult dermatologic.

Daca aveti posibilitatea va astept la un consult in Cluj.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii