Transpiratie excesiva in zona capului

I: As avea mare nevoie de ajutorul dumneavoastra deoarece in ultimii ani am inceput sa transpir foarte tare mai ales in perioada verii.

Mi se intampla ca dupa doar 10 minute de mers normal afara sa simt cum incepe sa imi curga siroaie de apa pe frunte si in spatele capului pe gat si asta doar de la simplu mers normal.

Mentionez ca in unele cazuri mi se intampla asta chiar si noaptea desi este racoare afara.

Nu stiu de este posibil sa mi se traga de la vreo o problema legata de anxietate sau depresie, desi sunt genul acele de persoana care este mai indepartata de ceilalti si prefer sa tin totul in mine si sa ma izolez din cauza prejudecatilor unor persoane.

Chiar nu stiu de am capatat aceasta transpiratie excesiva datorita acestor lucruri in cursul ultimilor ani, si v-as fi foarte recunoscator de m-ati putea ajuta cu un sfat.

Va multumesc.

 

R: Episoadele de transpiratie excesiva pot fi consecinta fie a unei tulburari vegetative in conditiile unei stari de anxietate fie debutul unei hiperhidroze primare(transpiratie excesiva).

Daca e prima situatie atunci un tratament de cateva luni cu un anxiolitic usor v-ar putea fi de mare ajutor. Pentru asta v-as recomanda sa apelati la un psihiatru. Starile de anxietate pot avea ca si manifestare transpiratia excesiva.

In cazul unei hiperhidroze primare un tratament local cu antiperspirante eficiente(din farmacie) v-ar fi de ajutor in prima faza.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii