Par Negru pe Fata

I: In ultimul an parul de pe fata mea a luat-o complet RAZNA!

De la un puf blondut si insesizabil pe care de altfel toate femeile il au, a inceput sa creasca in disperare si sa fie negru si extraordinar de vizibil , in special in zona obrajilor si aproape de perciuni si in barbie…

Problema este ca eu banuiesc ca am gresit undeva , am folosit un rahat de masca de fata , cu efect „peel-off” care mi a indepartat frumos tot puful de pe fata … dar cu toate astea , am fost diagnosticata in luna august a acestui an cu sindromul ovarelor micropolichistice .

Si aici am niste dubii si niste nelamuriri mai mult decat serioase pentru ca menstruatia mea este prezenta in fiecare luna, in cantitati normale.
Si de ingrasat m-am ingrasat pentru ca sunt eu pofticioasa, inconstienta si sedentara..

In fine, ceea ce vroiam sa va intreb este daca dermatologul ma poate ajuta sa scap de parul de pe fata?

R:

Hirsutismul (cresterea anormala a parului in anumite zone) poate fi consecinta sindromului de ovare polichistice. Modificari in cadrul analizelor hormonale pot explica uneori aceste modificari.

Faceti-va analizele urmatoare: Testosteron liber si total, DHEA-S, prolactina, FSH si LH. Daca sunt cu modificari consultati un medic endocrinolog pentru recomandari.

Puteti apela la tratamente de epilare definitiva cu IPL sau laser (Alexandrite sau NdYag) pentru parul nedorit. Va recomand sa faceti tratamentul in cadrul unui cabinet dermatologic.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii