Condilom Acuminat

I: Buna seara, am o problema si am intrat cam in panica. Mai pe scurt am observat astazi la capul penisului, unde e gaurica asta mica parca o piele rupta, adica care face parte din penis. Si am aninat-o si a inceput sa singereze.

M-am speriat foarte mult, si nu stiu ce e asta, puteti va rog sa ma ajutati?

R: Poae fi vorba de un condilom acuminat (negi genitali), o leziune data de o infectie cu virus papilloma.

Pentru un sfat mai precis va recomand sa imi trimiteti o poza cu leziunea. Mai multe informatii despre negii genitali gasiti pe site la pagina cu afectiuni venerologice.

Pentru tratament veti avea nevoie de un consult dermatologic.

 

I: Buna seara Dl. Doctor.

Am o problema in partea genitala. Este vorba despre niște bubite  aparute in zona pubiana si in zona preputului de câteva luni.

La început nu le-am dat importanța, dar acum s-au amplificat….

Mentionez ca am 21 de ani, iar contact sexual am avut doar cu aceeași parteneră.

Va rog dacă ma puteti ajuta cu această problemă.

R: Buna ziua,

Leziunile din poze sunt condiloame acuminate (negi genitali), o infectie cu virus papiloma. Este o infectie cu transmitere sexuala.

Partenera poate sa fie doar purtatoare de virus in cazul in care nu are leziuni. Un consult ginecologic ar fi de recomandat partenerei pentru ca pot sa existe leziuni la nivelul colului uterin. Unele virusuri papiloma sunt cancerigene.

Si dvs. puteati sa fiti purtator si infectia sa devina manifesta doar in urma unei caderi imunitare (cauzata de stress, oboseala, raceala, alte infectii, diabet).

Uneori pot trece luni si chiar ani de la contactul sexual infectant pana la manifestarea leziunilor.
Leziunile din poze sunt contagioase, mai ales cele de pe mucoasa genitala.

Despre tratarea lor gasiti mai multe informatii pe site in articolul despre negii genitali.

Va recomand un tratament combinat pe care sa il urmati in urma unui consult dermatologic avand in vedere ca tratamentele se pot face doar in cadrul unui cabinet dermatologic si medicamentele eficiente in tratarea acestei probleme necesita reteta medicala.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii