Acasa>>Intrebari Venerologie>>Condiloame Acuminate

Condiloame Acuminate

I: In urma cu 9 luni am fost la medic unde s-a constatat ca as fi contactat o boala cu transmitere sexuala numita „Condiloame acuminate”.

Numai ca in decursul acestei perioade, din lipsa de timp n-am reusit sa ajung la medic ca sa-mi tratez boala.

Problema e ca acele mici excrescente crescute pe preputul penisului s-au micsorat pana au disparut cu totul.

Intrebarea mea este urmatoarea: E cazul sa-mi fac probleme, e oportun sa merg sa-mi fac altfel de investigatii? Din pacate nu am facut poze.

Multumesc

 

R: Leziunile de condiloame acuminate pot sa dispara uneori sub actiunea sistemului imunitar (uneori in luni sau chiar ani de zile).
Virusul va ramane cantonat in organism si puteti sa il transmiteti prin contact sexual neprotejat. Cand aveti leziuni sunteti mai contagios. Leziunile pot sa reapara in timp.

Daca vreti sa stiti cu ce tip de virus sunteti infectat se poate face o analiza din raclaj uretral care va identifica tipul de virus papiloma.
Mai multe informatii gasiti pe site la articolul despre Negi genitali.

Multa sanatate.
Dr. Adrian Ilonca


Negi Genitali

I: Buna ziua,

De cateva luni, poate aproape 1 an, mi-au aparut aceste bubite din poza.

Nu ma deranjeaza, nu ma dor, nu nimic, doar ca atunci cand ma rad sangereaza.

Ar trebui sa ma ingrijoreze aceste bubite sau nu? Ce sunt si cum se trateaza?

Multumesc.

condiloame acuminate


R: Leziunile dvs. sunt condiloame acuminate (negi genitali). Reprezinta manifestarea clinica a unei infectii cu virus papiloma (Hpv) cel mai probabil cu subtipurile 6 sau 11.

Este o boala cu transmitere sexuala iar leziunile sunt contagioase chiar si daca folositi un prezervativ in timpul actului sexual. Prin raderea zonei si traumatizarea leziunilor puteti sa va diseminati (extindeti) leziunile.

Ar fi recomandat sa faceti un tratament al leziunilor in urma unui consult dermatologic.

Pentru mai multe informatii cititi articolul meu de pe site, cel despre Negii genitali la rubrica Afectiuni venerologice.

Multa sanatate.
Dr. Adrian Ilonca


solicita consultatia online

Din aceasi categorie

Lichen Scleroatrofic

Lichen Scleroatrofic I: Am o problema dupa o balanita care mi-a trecut destul de greu. Pielea penisului s-a lipit de gland pe o portiune de 3 cm, deasupra santului balano-preputial. Odata am dezlipit-o, [...]

Piele Uscata

Piele Uscata I: Ma confrunt de 3 zile cu o problema. Pielea de la subrat (ambele parti, mai intens pe partea dreapta), cat si pielea de pe testicule (am avut un contat sexual cu [...]

Condilom Acuminat

Condilom Acuminat I: Buna seara, am o problema si am intrat cam in panica. Mai pe scurt am observat astazi la capul penisului, unde e gaurica asta mica parca o piele rupta, adica [...]

Uretrita

Uretrita I: Buna ziua domnule doctor...prezint scurgeri dimineata galbuie usturime la urinat si ejaculat....si lipsa erectie la contact sexual... Ce as putea sa am, ca nu sunt asigurat sa ma duc la un cabinet [...]

Condiloame Acuminate

Condiloame Acuminate I: In urma cu 9 luni am fost la medic unde s-a constatat ca as fi contactat o boala cu transmitere sexuala numita "Condiloame acuminate". Numai ca in decursul acestei perioade, din [...]

2020-11-03T07:07:14+03:00iulie 11, 2017|Intrebari Venerologie|