BTS

I:  Sotul meu, a fost la un control si mi-a spus ca a contactat ceva destul de grav, mai ales la mine care netratat duce sigur la cancer!

Nu vrea sa imi spuna despre ce este vorba, mi-a trimis doar un buletin de analize , fara ca eu sa pot vexea diagnosticul.
Mi-a spus doar sa merg sa fac testul Papanicolau si pentru secretii vaginale.

Am sa trimit buletinul de analize si va rog daca se poate sa imi dati un raspuns.

Multumesc anticipat.

R: Din rezultatul de laborator reiese o infectie parazitara cu Trichomonas si o infectie virala cu virus Papiloma (negi genitali).
Ambele infectii sunt boli cu transmitere pe cale sexuala.

Este posibil si sa fi fost purtator de virus papiloma anterior relatiei cu dvs. si doar acuma sa fi devenit manifesta boala.
Trichomonas la barbati este in majoritatea cazurilor fara manifestari.

Se transmite doar prin contact sexual neprotejat si se trateaza cu comprimate orale antitrichomonas.

Infectiile genitale cu virus papiloma sunt in majoritatea cazurilor date de tulpinile de tip 6 si 11 care au potential carcinogen (sa produca cancer de col uterin) scazut.

Pentru linistea dvs. puteti sa va faceti un consult ginecologic care sa includa o testare Papanicolau (tulpinile cancerigene de papiloma provoaca anumite modificari pe mucoasa colului uterin, uneori vizibile la examinarea ginecologica sub forma unei rani pe col).

Suplimentar daca vreti puteti face un test de fenotipare pentru virus Papiloma – test realizat din raclaj de mucoasa vaginala si care va spune si cu ce tip de virus papiloma sunteti infectata. Puteti fi doar purtatoare de virus fara sa aveti manifestari sau leziuni.

Doar leziunile de negi genitali se trateaza, virusul ramanand in corp.

Pentru mai multe informatii legate de infectia cu virusul papiloma puteti citi articolul meu de pe site, cel despre negii genitali.

Multa sanatate.
Dr. Adrian Ilonca


Intreaba si Tu Medicul Dermatolog

Din aceasi categorie

Uretrita

Uretrita I: Buna ziua domnule doctor...prezint scurgeri dimineata galbuie usturime la urinat si ejaculat....si lipsa erectie la contact sexual... Ce as putea sa am, ca nu sunt asigurat sa ma duc la un cabinet [...]

Sifilis si Sarcina

Sifilis si Sarcina I: Am ramas insarcinata si am sifilis. Din momentul in care mi-am facut analizele si mi-a iesit VDRL ul pozitiv, am tot umblat pe la medici. Am avut in 2015 sifilis [...]

Lichen Scleroatrofic

Lichen Scleroatrofic I: Am o problema dupa o balanita care mi-a trecut destul de greu. Pielea penisului s-a lipit de gland pe o portiune de 3 cm, deasupra santului balano-preputial. Odata am dezlipit-o, [...]

Piele Uscata

Piele Uscata I: Ma confrunt de 3 zile cu o problema. Pielea de la subrat (ambele parti, mai intens pe partea dreapta), cat si pielea de pe testicule (am avut un contat sexual cu [...]

Mancarime la Veregen

Mancarime la Veregen I: Buna ziua, Vin si eu cu o problema mai maricica .. am apelat la Dvs deoarecece am trecut prin mana a doi medici dermatologi ..renumiti as putea spune din oras [...]

2017-07-03T17:16:27+03:00iulie 3, 2017|Intrebari Venerologie|