Sifilis si Sarcina

I: Am ramas insarcinata si am sifilis.

Din momentul in care mi-am facut analizele si mi-a iesit VDRL ul pozitiv, am tot umblat pe la medici.

Am avut in 2015 sifilis si am urmat tratament cu moldamin in timp de 3 sapt, apoi in 2016 la fel. Dr dermatolog care m-a tratat a spus ca o sa dureze negativarea rezultatului. Anul acesta analiza pe care am repetat-o, RPR a scazut la 1/4 (la inceput a fost 1/16).

Am ramas insarcinata, am 16 saptamani si inca nu am inceput niciun tratament. Doctorul care m-a tratat a spus sa nu-mi fac griji, se poate trata si m-a trimis la Spitalul Colentina sau Militar.

Am fost, mi s-a prescris tratament cu moldamin/tardocillin 1200ui/benzatin penicilina. Am reteta si tot incerc sa gasesc tratamentul, desi moldaminul nu se mai gaseste la noi. Am inteles ca la bulgari s-ar gasi sau in Germania. Am cautat online farmacii din Bulgaria, am sunat sa intreb daca gasesc acolo, raspunsul fiind negativ.

Ce sa fac? Vreau sa ma tratez cat mai repede.
Ce alt tratament as putea face daca nu reusesc sa gasesc moldamin? Unde sa mai merg?

Timpul trece, sarcina avanseaza, medicii la care am fost tot imi spun sa mai fac cate o analiza..am facut. Am atasat rezultatul analizelor pe care le-am facut. Voi mai incerca sa gasesc reteta. Tot am sperat sa gasesc antibioticul, inca sper.

Va multumesc!

R:

Buna ziua, in mod normal scaderea titrului la RPR inseamna eficienta tratamentului deci vindecare. Un titru de Rpr poate sa ramana pozitiv inca multi ani desi sunteti vindecata.

Mergeti la un medic dermatolog cu toate analizele efectuate in acesti ani. Unul care sa va faca o interpretare corecta a evolutiei. Daca analizele arata o scadere a titrului e ok. Daca apare o crestere atunci inseamna fie tratament incorect fie reinfectie.

Rpr si Vdrl pot sa fie pozitive si chiar sa creasca in sarcina. Apelati la un dermatolog cu experienta in tratamentul sifilisului si care sa colaboreze cu un medic de laborator specializat.

Gasiti echivalent la Moldamin in Ungaria si in Germania. Exista o firma Farmaexpress care face livrari de medicamente din Ungaria si Germania in toata Romania.O gasiti pe internet.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

Categorii