negi genitali

Negi Genitali Barbati

I: Buna ziua! In jur de o luna iubitului meu ia apărut niște negi in zona genitală de mici dimensiuni, însă fără senzații de mâncărime sau alte cauze neplăcute.

El susține ca au apărut din cauza epilării , poate fi acesta cauza?

In urma cu câteva luni a mai avut dar a consultat un medic online care ia prescris o crema Watticorn după care i-a dispărut, însă acum au reapărut.

As dorii sa știu dacă cauza epilării ar fi cauza sau…? Si ce tratament ar trebui sa urmeze ? Nu a fost la medic deoarece este in Anglia.

Va mulțumesc !

 

R: Leziunile din imagine sunt condiloame acuminate (negi genitali).

Este o infectie virala cu anumite subtipuri de virus papiloma transmisa pe cale sexuala.

Dar prietenul dvs. putea sa fie purtator de virus de multi ani si in urma epilarii sa apara leziunile. Epilarea, raderea zonei inghinale, contactul sexual, imunitatea scazuta, sunt factori favorizanti pentru aparitia si diseminarea leziunilor.

Fie era purtator fie a facut infectia in urma unui contact sexual (posibil si cu luni de zile in urma) cu o persoana infectata.
Leziunile sunt infectante si un anumit grad de infectiozitate exista inclusiv dupa disparitia lor.

Podofilotoxina (Warticon) este unul din tratamentele recomandate dar cu rate mari de recidiva.

Un tratament imunomodulator (Aldara sau Veregen) chiar daca este mai costisitor si necesita o perioada mai lunga de tratament ofera o vindecare de lunga durata cu recidive mult mai rare.

Se poate asocia cu crioterapia (inghetarea leziunilor cu azot lichid).

Va puteti testa atat dvs. cat si prietenul dvs. pentru a afla subtipul de virus papiloma infectant (secretie vaginala cu raclaj si secretie uretrala cu raclaj – desi nu e cea mai placuta procedura).

Pentru mai multe informatii cititi articolul de pe site la „Afectiuni venerologice”, cel despre Negii genitali.

Multa sanatate.
Dr. Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii