Lichen Scleroatrofic si Candidoza

I: Acum vreo 2 luni jumătate am avut o relație sexuală cu o domnișoara neprotejat. Dupa 2 saptamâni am văzut inflamarea preputului.

Am fost la urolog mi-a dat Tavanic si Nidoflor crema. Am luat tratamentul 10 zile si Nidoflor am dat mereu. A rămas cercul cel de la prepuț asa ca o coroana dar nu ustura sau ceva sa arate a inflamat. Dupa o luna am făcut analize RPR, tpha, HIV au ieșit negativ.

Dupa 3 luni le-am făcut din nou. Acum după 2 luni ma luat o durere de testicul stâng gen arsura .
Am fost la alt urolog mai renumit si mi-a spus ca am Candidoza. Am luat 3 pastile de fluconazole si mai am de luat 4 . Mi a recomandat 50 mg la zi si o pastila are 150. Deci se ia una la trei Zile?

Si pentru zona de jos mi-a dat canesten unguent. Este a 6 zi de tratament si sunt speriat de mor am ajuns si la psihiatru de frica pentru hiv. Simt si ca mi s-au întărit testiculele si sunt foarte puțin umflate .

Pe stres am făcut si erupții Lichen plan cu care am fost la Dermato-venerice si mi-au spus ca nu are legătura cu Hiv.

Ma scuzați ca va scriu asa in disperare, dar este vorba de candidoza sau este ceva mai grav?

Simptome am mai avut: la ejaculare ma ustura, mi s-au îngroșat venele pe penis si făceam rana după fiecare contact sexual cu prietena mea protejat. Multumesc.

R: 

Inflamarea preputului si aspectul ca de „coroana” in jur poate fi consecinta unei afectiuni numite lichen scleroatrofic. Afectiunea nu are legatura cu bolile cu transmitere sexuala.

Cel mai bine ar fi sa incercati sa imi trimiteti o imagine, cat mai clara, cu zona afectata. Pielea de la nivelul preputului are un aspect albicios si e mai rigida?
Poate fi si o candidoza dar tratamentul efectuat (cel cu nidoflor) nu este, in opinia mea, cea mai buna alegere.

Capsulele de fluconazole ar fi trebuit sa fie de 50 mg, cred ca asta a fost intentia domnului doctor urolog dar cel mai probabil la farmacie v-au dat de 150 mg. Cele de 150 mg se iau o data pe saptamana.
Canesten unguent e ok, local, 2 aplicatii pe zi 10 zile.

Dar candidoza doar in cazuri extrem de rare si la pacienti cu boli cronice severe poate afecta testicolele, deci durerea testiculara nu e de la candida.

Nici infectia cu HIV, nici sifilisul, nu se manifesta asa deci incercati sa va linistiti din acest punct de vedere.

Mai degraba aveti o uretrita bacteriana (care da usturime la ejaculare) care s-a complicat si cu o orhita (inflamatia testicolelor).

Pentru un diagnostic de certitudine ar trebuii efectuat (dar corect!) o secretie uretrala care ar putea identifica o posibila infectie bacteriana.

Pot fi implicate o Chlamydia, o mycoplasma probabil sau chiar o gonoree.

Se trateaza eficient cu antibiotice.

Rana o puteti face in contextul candidozei sau al lichenului scleroatrofic sau poate fi doar din cauza unei iritatii.

Daca puteti ajunge la un consult va astept pentru tratament la una din clinicile unde lucrez.
Dr. Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii