HPV Negi

I: Am 35 de ani si de aproximativ 10 ani in urma unui contact sexual m-am ales cu asa HPV, zisii negi genitali / veruci.
Imi tot ies si de fiecare data ajung la dermatologie pentru ai arde.

M-am documentat mult despre aceasta problema si stiu ca nu am cum sa scap de ea.
Intrebarea mea eate alta, de cateva luni resimt un disconfort in zona perineana, o usoara usturime din cand in cand insotita de usoare dureri testiculare si crampe anale.

Nu am probleme cu urinatul si nici cu oprirea acesteia doar ca a fost o perioada de cateva zile cand dupa ce urinam aveam impresia ca tot se scurg cateva picaturi din uretra, lucru pe care nu l-am mai simtit pana atunci. Ma tot gandesc sa nu fie cancer prostatic produs de infectia HPV, chiar daca am 35 de ani si probleme cu prostata apar la cei de peste 50 ani, am citit ca se poate face cancer de la HPV ca barbat.

 

R:

Un tratament combinat, cu creme imunomodulatoare si crioterapie sau electrocauterizare poate duce la vindecarea leziunilor de condiloame sau cel putin la reducerea semnificativa a numarului de recidive.

Apelati la un alt dermatolog daca pana acum nu ati primit o astfel de recomandare.
Mai multe informatii gasiti pe site in articolul despre negii genitali.

Cancerul de prostata nu s-a demonstrat (deocamdata) ca ar fi generat de virusurile Hpv (sunt supozitii ca ar fi o legatura, dar niciun studiu nu a demonstrat o corelatie clara intre infectie si cancerul de prostata) si foarte important, acest tip de cancer nu apare la o varsta asa de tanara.

Doar anumite virusuri HPV pot sa genereze la barbatii in varsta (dupa 50-60 de ani) cancer la nivelul penisului si doar daca afectiunea nu este tratata timp de ani de zile.

Cel mai probabil aveti o prostatita (inflamatia prostatei) pentru care ar trebui sa va adresati unui medic urolog.

Daca aveti posibilitatea va astept in Cluj la un consult intr-una din clinicile unde lucrez.

Multa sanatate.
Dr.Adrian Ilonca

 

0/5 (0 Reviews)
Categorii