Alunita

I: Bună ziua.

Am avut o aluniță cerceluș pe care am agățat-o într-un fir de păr, se rupsese, devenise dureroasă deoarece se mai ținea decât puțin .

De teamă să nu o mai ating să mă doară am aplicat un plasture . La 24ore când am luat plasturele, alunița era pe plasture, iar locul unde ea fusese a rămas doar o ridicătură micuță.

Nu a curs sânge deloc. Ce mă sfătuiți să fac? Există vreun risc? Atașez poză cum a fost și cum a rămas.


R:

Buna ziua,

Daca aspectul alunitei a fost acelasi de mult timp nu aveti motive de ingrijorare. Traumatizarea sau ruperea unor astfel de alunite nu cauzeaza cancer de piele asa cum se vehiculeaza in mediile cu educatie medicala putina.

Aplicati o crema cu antibiotic cateva zile ca sa nu se infecteze. Doar in cazul in care pe locul unde a fost alunita apare o pata maro-neagra care in decurs de cateva luni creste, atunci trebuie un consult dermatologic cu dermatoscopie pentru evaluare.

Uneori o astfel de pata apare fiind considerata un nev (alunita) restanta. Fara probleme dar trebuie vazuta, pentru siguranta de un dermatolog.

Multa sanatate.
Dr. Adrian Ilonca


Intreaba si Tu Medicul Dermatolog

Din aceasi categorie


Bubite pe brat

Bubite pe Brat I: Buna ziua! Baiatului meu in varsta de 4 ani si 9 luni i- au aparut de 2 zile niste bubite [...]

Boala Grover

Boala Grover I: Sunt femeie in varsta de 52 ani. De cativa ani am aceste pete pe spate si mancarime permanenta. Ma mananca tot [...]

Dermatita de la cercei

Dermatita de la Cercei I: Buna ziua! Am o fetita de 6 ani care face dermatita de la cercei. Cat timp ii dau cu [...]

Infectie Unghie

Infectie Unghie I: Buna ziua Pentru o infectie la unghie care durează de ceva timp ce imi puteți recomanda? R: Buna ziua, Aveti [...]

Alunite

Alunite I: Corpul meu este plin de alunite. La ce ar trebui sa fiu atent legat de acestea? Cand ar trebui sa-mi fac griji? [...]

2018-02-13T16:08:47+03:00februarie 13, 2018|Intrebari Dermatologie|